Žiadna vôňa pečenej klobásy či punču, bratislavský magistrát zrušil tohtoročné vianočné trhy

NETKY.SK • 1 Október 2020, 06:22 • 2 min
Žiadna vôňa pečenej klobásy či punču, bratislavský magistrát zrušil tohtoročné vianočné trhy

BRATISLAVA – Vianočné trhy sa tento rok v hlavnom meste konať. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia.

slovakia

left justify in out

Hlavné a Františkánske námestie bude tento rok zívať prázdnotou. Vianočné trhy pre pandémiu nového koronavírusu zrušili. Informovala nás o tom hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

 

Žiadne stánky ani spievanie kolied

Ako uviedla Rajčanová, dôvodom je zhoršujúca sa situácia s pandémiou COVID-19 a opatrenia, ktoré oznámil Ústredný krízový štáb. „Žiaľ, oznamujeme, že tohtoročný Vianočný hlavný trh musíme zrušiť," vysvetlila Rajčanová. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Od 1. októbra platí na Slovensku núdzový stav

 

Dodala, že aj keby druhá vlna pandémie začala ustupovať a protiepidemiologické opatrenia by sa postupne zjemňovali, nedá sa očakávať, že do konca novembra, kedy sa vianočné trhy tradične otvárajú, sa situácia nezmení natoľko, aby bolo opäť možné organizovať podujatia, kde sa stretávajú tisícky návštevníkov. Zároveň by bolo veľmi náročné dodržiavať aj stanovené rozostupy medzi ľuďmi vo vzdialenosti minimálne dvoch metrov.  

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ Pozrite si zoznam sprísnených opatrení, ktoré budú platiť už od 1. októbra

 

Vianočná výzdoba chýbať nebude

Čo sa však zachová, je vianočná výzdoba v uliciach Bratislavy. Aspoň takýmto spôsobom chce Magistrát priniesť vianočnú náladu do centra mesta v čase pandémie.  

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies