Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu s Jánom Mičovským sú za prednostné očkovanie agropotravinárov

NETKY.SK • 18 Január 2021, 15:22 • 2 min
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu s Jánom Mičovským sú za prednostné očkovanie agropotravinárov

Podľa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory by prospelo plynulej výrobe potravín a starostlivosti o hospodárske zvieratá ak by bolo očkovanie poľnohospodárov a potravinárov prednostné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory by prospelo plynulej výrobe potravín a starostlivosti o hospodárske zvieratá ak by bolo očkovanie poľnohospodárov a potravinárov prednostné. 

 

img

 

Jednou z kľúčových oblastí, na ktorú by sa malo Slovensko sústrediť počas druhej vlny pandémie, je ochrana zdravia obyvateľstva a potreba zabezpečiť plynulú výrobu potravín z farmy na stôl. Preto komora súhlasí s iniciatívou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jána Mičovského prednostne zaočkovať vybrané kategórie ľudí pracujúcich v oblasti veterinárnej kontroly potravín a zamestnancov subjektov hospodárskej mobilizácie v pôsobnosti ministerstva.

 

img

 

Medzi prioritné kategórie zamestnancov rezortu zaraďujeme nasledovné skupiny pracovníkov:

inšpektori kontroly potravín, veterinárni lekári, fytosanitárni inšpektori, zamestnanci Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR a regionálnych veterinárnych a potravinových správ,
zamestnanci subjektov hospodárskej mobilizácie v pôsobnosti ministerstva. Z tejto skupiny považujem za potrebné prednostne očkovať  cca 15 000 pracovníkov,"
zverejnil na sociálnej sieti Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský.

„Ideálne by bolo, aby sa k vakcínam dostali aj ľudia, ktorí pôsobia aj priamo v poľnohospodárskej prvovýrobe, teda v poľnohospodárskych podnikoch, na družstvách, v oblasti živočíšnej výroby či rastlinnej výroby. Tlak dovážaných potravín je každý mesiac silnejší. Nemôžeme si preto dovoliť ani najmenšie zaváhanie a akýmkoľvek spôsobom ohroziť stabilitu domácej výroby potravín a chovu zvierat," uviedol v reakcii na aktivitu ministerstva pôdohospodárstva predseda komory Emil Macho.

Prednostné očkovanie by tak bolo podľa komory po schválení novely zákona o kritickej infraštruktúre, vďaka ktorej sa pôdohospodárstvo dostalo medzi sektory kritickej infraštruktúry, ďalším pozitívnym krokom v boji s následkami pandémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies