Jeden z najväčších vodopádov v Ázii zahraniční turisti ešte neobjavili

NETKY.SK • 13 Február 2019, 14:37 • 2 min
Jeden z najväčších vodopádov v Ázii zahraniční turisti ešte neobjavili

Pre mnoho zahraničných turistov sa jedná o veľkú neznámu. Medzi miestnymi sa ale čínsky vodopád Chuang-kuo-šu radí medzi populárne atrakcie.

slovakia

left justify in out

Aby aj nie - patrí medzi najväčšie vodopády v Ázii, niektoré pramene uvádzajú, že je dokonca tým vôbec najväčším. Tak či onak, o krásne výjavov v rovnomennom národnom parku nie je núdza.

 

Chuang-kuo-šu bol jedným z prvých ustanovených národných parkov v Číne a rovnomenný vodopád sa zase ako jeden z prvých objavil v literatúre a je vôbec najväčším v krajine.

 

Snáď aj vďaka všetkým týmto faktorom patrí medzi populárne výletné miesta, a to aj teraz, kedy nie je ešte také teplo.

 

img

 

Národný park v provincii Kuej-čou sa v 90. rokoch minulého storočia pokúšal dostať na zoznam dedičstva UNESCO, avšak neúspešne. Organizácia ako problém videla nízku hustotu zalesnenia oblasti a všeobecne nekvalitné životné prostredie.

 

Za dve dekády zamestnanci parku tvrdo dreli, aby sa mohli o zapísanie pokúsiť znova. Plocha lesa teraz pokrýva okolo 43,5 percenta národného parku, namiesto pôvodných 15.

 

img

 

Ale nech už sa park na UNESCO nakoniec dostane, alebo nie, o návštevníkov rozhodne núdzu nemá. Niektorí neváhajú pricestovať zďaleka.

 

Zvuk vody pripomína rev nosorožca

 

V národnom parku sa podľa CNN nachádza najväčší zhluk vodopádov na svete, samotný Chuang-kuo-šu dosahuje výšku 74 metrov a šírku 81 metrov. Zvuk vody dopadajúcej do takzvaných nosorožích jazierok je ohlušujúce a možno ho počuť na stovky metrov ďaleko. Podľa miestnych pripomína rev nosorožca, odtiaľ tiež pochádza názov smaragdovo sfarbených jazier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies