Koľko pacientov s COVID-19 má Slovensko na pľúcnej ventilácii?

NETKY.SK • 9 August 2020, 17:0 • 2 min
Koľko pacientov s COVID-19 má Slovensko na pľúcnej ventilácii?

V sobotu (8. 8.) na Slovensku pribudlo 30 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak teraz krajina medzi Tatrami a Dunajom eviduje 2596 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti uviedlo, že pozitívne testovaných bolo 21 mužov a deväť žien vo veku od 19 do 85 rokov z okresov Dunajská Streda (5), Galanta (4), Trnava (4), Myjava (3), Košice (2), Žilina (2), Spišská Nová Ves (2), Bratislava (1), Čadca (1), Lučenec (1), Michalovce (1), Poprad (1), Prešov (1), Púchov (1) a Rimavská Sobota (1). Zatiaľ bolo  vykonalých celkovo 278.962 testov, pričom počas soboty laboratóriá otestovali 1068 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1864 ľudí, v sobotu pribudli traja noví vyliečení pacienti.

 

img

 

COVID-19 si však aj na Slovensku vyžaduje asistenciu lekárov a lekárskeho personálu, keďže stále je hospitalizovaných 43 pacientov, z ktorých má COVID-19 s potvrdených 31. Traja z nich potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu. Počas soboty nepribudlo žiadne úmrtie pacienta na nový koronavírus. Slovensko tak stále eviduje 31 úmrtí. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti informuje, že vo viacerých potvrdených prípadoch ochorenia COVID-19 sa aktuálne uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie a príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva v SR v spolupráci so všetkými zainteresovanými subjektmi zabezpečujú potrebné protiepidemické opatrenia. "V niektorých prípadoch ide o dohľadané kontakty už pozitívnych osôb, prípadne import zo zahraničia," dodali z ÚVZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona