Dva dôvody, prečo je Boh hodný úplnej dôvery a prečo nikdy nesklame

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 07:52 • 2 min
Dva dôvody, prečo je Boh hodný úplnej dôvery a prečo nikdy nesklame

Rodíme sa nedokonalí, starneme a dospievame s chybami a dokonca aj zomierame s nedostatkami. Nič nenarobíme, tak to je a zmeniť sa to nedá, nie nadarmo sa vraví, že ľudskosť v sebe nesie slabosti, temné hriechy a bolestivé pády.

slovakia

left justify in out

Niet sa čo čudovať, že ak sme raz takí, vzájomne sa sklamávame a spôsobujeme si malé aj väčšie rany. Neexistuje človek, ktorý by jakživ nikoho nezradil, nemáme si čo vyčítať, iba ak sa môžeme poučiť, oprášiť si kolená a skúsiť kráčať s horkými skúsenosťami.

 

img

 

Ponúknuť niekomu dôveru je rovnaké, ako dať mu kľúč od srdca a dovoliť, aby si ho otváral a zatváral, kedy sa mu bude len chcieť. A on, ten čo kľúč vezme, do srdca veľa donáša, ale ho môže i okradnúť a celkom znivočiť. Výnimkou nie je ani jeden ľudský tvor, jedinečný a celkom hodný dôvery, je Boh a iba On.

 

Prečo

 

Povedať, že Boh nikdy neopustí a neprivodí sklamanie, je pre niektorých mätúce, lebo slovo málo zaváži. Je pochopiteľné chcieť vedieť, prečo to tak je, a teda dávam do pozornosti dva dôvody.

 

Po prvé, Boží charakter sa dá odvodiť i na základe Jeho menaKeď sa totiž mal narodiť Ježiš, ako syn všemohúceho a najvyššieho Boha, proroci oznamovali, že bude pomenovaný Imanuel, čo v preklade znamená, že Boh je s namiMeno mu nebolo vybraté pre nič, nebeský otec ním vyjadril najväčšiu pravdu a ukázal blúdiacim smrteľníkom, že ak si čo i len spomenieme na meno Imanuel, mal by skloniť hlavu strach a aj úzkosť by sa mala pobrať čo najďalej.

 

Prečítajte si tiež: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE: Aj najslabší sa stáva silným, keď ho podopiera Božia ruka

 

Boh je všadeprítomný, je s nami v nemocniciach, je v sirotincoch, počuje väzňov vo väzeniach a dokonca si nezakrýva uši ani pred prostitútkami či inými, ktorých spoločnosť považuje za navždy zatratených.

 

img

 

Po druhé, Boh je svätý, čo značí, že aj keby mal v úmysle zhrešiť, (čo On, pravdaže, nemá), nemohol by urobiť nič zlé. Svätosť Mu zaručuje bezchybnosť a udupať niekoho sklamaním je hriech. „Ak je Boh svätý, potom nemôže hrešiť. A ak nemôže hrešiť, potom nikdy nesklame. A ak nikdy nesklame, potom nie je nikto, kto by bol dôveryhodnejší ako On,“ výstižne zhrnula jedna kazateľka myšlienku, ktorú by sme si mali opakovať vo dne v noci, v teplom i v chladnom období.

 

Zveriť kľúče od srdca Bohu je najlepšia voľba, akú môžeme každé ráno učiniť, a to bez najmenšej obavy. Keď ich prevezme, vojde, uprace, zaplní prázdna, dôkladne ošetrí, pofúka láskou.

 

Možno vás zaujme: Tri dôvody, prečo by nám situácia na Ukrajine nikdy nemala byť ľahostajná



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies