Hrebienok sa aj tento rok premení na očarujúce ľadové kráľovstvo

NETKY.SK • 11 Január 2024, 17:45 • 2 min
Hrebienok sa aj tento rok premení na očarujúce ľadové kráľovstvo

Dva januárové dni budú patriť na Hrebienku opäť ľadovej kráse. 27. a 28:.januára sa tu uskutoční atraktívne podujatie Tatry Ice Master ako prehliadka najúžasnejších ľadových sôch a výtvorov.

slovakia

left justify in out

Vo Vysokých Tatrách sa tento rok stretnú sochári z desiatich krajín z celého sveta (medzi inýmj aj z Mongolska či Číny), ktorí budú pracovať s päťdesiatimi tonami ľadu, vzniknúť by malo až 35 originálnych sôch. Podujatie bude hostiť Tatranský dóm, diváci sa už teraz môžu tešiť na sochy najrôznejších foriem a tém - od zvierat cez rozprávkové motívy až po výjavy modernej doby. 

Diela šikovných ľadových rezbárov budú umiestnené pri budove lanovky, druhá časť nájde domov v kupole Dómu - v Galérii ľadových majstrov, kde si ich budete môcť pozrieť až do skončenia tohtoročnej zimnej sezóny. Sochy v exteriéry - samozrejme - budete môcť obdivovať až kým ich neroztopia lúče jarného slnka.

 

Kráse a ojedinelosti tejto nezvyčajnej ľadovej výstavy pomôže aj efektné večerné osvetlenie sôch, ktoré robí z expozíie každoročne naozaj jedinečný umelecký zážitok. 

Okrem samotnej výstavy sa budete môcť zapojiť do atraktívnej súťaže o najlepší sochársky tím vyplnením hlasovacieho lístku (tie sa budú nachádzať vo vybraných prevádzkach, baroch, obchodoch a reštauráciách vo Vysokých Tatrách a jeho vhodením do urny, ktorá bude umiestnená priamo na pódiu na Hrebienku.

O sprievodný kultúrny program podujatia Tatry Ice Master sa postarajú Pavol Hammel a Katarína Koščová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies