Slovenky pred žrebom kvalifikácie MS 2011 v najvyššom koši

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:35 • 2 min
Slovenky pred žrebom kvalifikácie MS 2011 v najvyššom koši

Slovenky pred žrebom kvalifikácie MS 2011 v najvyššom koši

slovakia

left justify in out

Slovenské hádzanárky budú pred žrebom I. fázy kvalifikácie majstrovstiev sveta 2011 v Brazílii figurovať v najvyššom výkonnostnom koši. Utorňajší žreb vo Viedni rozdelí 17 účastníkov 1. fázy do troch štvorčlenných a jednej päťčlennej skupiny, z ktorých iba víťazi postúpia do jarnej baráže s dvanástkou popredných európskych tímov.
      Keďže v 1. koši je okrem Slovenska aj ďalších šesť tímov, ktoré v predchádzajúcej kvalifikácii na ME 2010 v Dánsku a Nórsku, obsadili v skupine 3. priečku (Rakúsko, Bielorusko, Česko, Macedónsko, Švajčiarsko, Turecko), môžu zverenky nového trénera Štefana Katušáka natrafiť aj na niekoho z "papierovo seberovných", keďže až v troch skupinách bude mať 1. kôš dvojnásobné zastúpenie. Po rozdelení 1. koša bude nasledovať 2. kôš so sedmičkou tímov zo štvrtých priečok skupín kvalifikácie ME 2010 (Azerbajdžan, Veľká Británia, Grécko, Taliansko, Litva, Poľsko, Portugalsko). V 3. koši je iba Fínsko ako neúspešný účastník predkvalifikácie ME 2010 a vo 4. dvojica Cyprus a Bulharsko, ktoré sa v bojoch o decembrový európsky šampionát nezúčastnili. Na záver žreb pridelí poradie v práve organizovať turnaje jednotlivých skupín, ktoré sa odohrajú v týždni od 30. novembra do 5. decembra.

      Rozdelenie tímov pred žrebovaním I. fázy kvalifikácie MS:
      1. kôš: SLOVENSKO, Rakúsko, Bielorusko, Česko, Macedónsko, Švajčiarsko, Turecko
      2. kôš: Azerbajdžan, Veľká Británia, Grécko, Taliansko, Litva, Poľsko, Portugalsko
      3. kôš: Fínsko
      4. kôš: Bulharsko, Cyprus

      Tímy priamo nasadené do baráže (12 z 15 účastníkov ME 2010, tri najvyššie umiestené tímy z ME získajú priamu miestenku na MS 2011): Chorvátsko, Dánsko, Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Island, Čierna Hora, Holandsko, Nórsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Švédsko, Ukrajina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies