Vládna poslankyňa Anna Andrejuvová ukázala pokoru a ospravedlnila sa ľuďom. Čo im odkázala?

NETKY.SK • 28 December 2020, 14:56 • 2 min
Vládna poslankyňa Anna Andrejuvová ukázala pokoru a ospravedlnila sa ľuďom. Čo im odkázala?

Tomáš Valášek zo strany Za ľudí prezradil, že bolo by podľa neho veľmi nezodpovedné nebyť v pondelok v parlamente. Nazdáva sa však, že sa to malo urobiť inak.

slovakia

left justify in out

Prezradil, že od marca napr. Európsky parlament funguje bez problémov na diaľku. A dodal, že oni sami navrhovali, aby bolo možné hlasovať v Národnej rade SR aj online.

 

Takto chceli, aby sa hlasovalo aj v pondelok. „Tomuto celému sa dalo predísť,“ povedal Tomáš Valášek s tým, že ich návrhy na online-hlasovanie neboli vypočuté. Ale nazdával sa, že je povinnosť, aby poslanci prišli aj za tohto stavu.

 

Podpredseda paramentu Juraj Šeliga dodal, že vyhláška hlavného hygienika sa po skončení hlasovania zruší a zdôraznil, že ju vytvorili len práve pre tento prípad.

 

Anna Andrejuvová sa ospravedlnila verejnosti. „Treba si kritiku prijať aj v rámci našich radov,“ povedala s tým, že dnešné rokovanie nebolo urobené najšťastnejšie. „My sme dnes podľa mňa zlyhali v tejto misii,“ povedala s tým, že sa budú snažiť robiť profesionálnejšie, čím narážala práve na stav, keď hlasovali poslanci s pozitívnymi testami.

 

 

 

Juraj Šeliga sa na tlačovej konferencii vyjadril, že online-hlasovanie musí byť dobre zašifrované. Taktiež nesmie byť podozrenie, že by bol poslanec nejako nútený hlasovať za, alebo proti.

 

„Mne doniesli výpis a ukázali mňa, že som nehlasoval a ja som hlasoval za. Tie zariadenia majú desať rokov a sú chybné,“ vysvetlil Šeliga s tým, že aj pre súčasný stav hlasovania je potrebné skvalitniť, aj bez ohľadu na to, či bude prijaté online-hlasovanie.

 

Valášek dodal, že je tiež možnosť hlasovať cez aplikáciu, alebo hlasovať z poslaneckých kancelárií. „My sa nesnažíme vynájsť rubikovu kocku,“ povedal s tým, že takto už mnohé parlamenty hlasujú. „Toto je otázka vôle a tých správnych investícií.“

 

„Dali sme si na misku váh 106 mŕtvych ľudí,“ povedal Juraj Šeliga s tým, že práve toto ich morálne prinútilo, aby hlasovali. Dodal, že z toho nie sú nadšení, ale zdravie ľudí má podľa neho prednosť.

 

Za novelu zákona o bezpečnosti štátu dnes hlasovalo 91 poslancov. Umožnili tak, aby sa naďalej mohol predlžovať núdzový stav. Prečítajte si aj tvrdé slová, ktoré adresoval podpredseda parlamentu opozícii.

 

Dezinfekčné gély a rúška si kúpite aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona