Na Vianoce by sme mali uprednostniť prírodné materiály

NETKY.SK • 23 December 2022, 17:00 • 2 min
Na Vianoce by sme mali uprednostniť prírodné materiály

BRATISLAVA - Na Vianoce by mali ľudia uprednostniť prírodné materiály, kúpiť si živý stromček v kvetináči, alebo si naaranžovať vetvičky do vázy. Odporúča to organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) Envi-Pak.

slovakia

left justify in out

"Za zváženie stojí kúpa izbového ihličnanu, ktorý je krásny po celý rok. Originálny a jedinečný stromček sa dá vyrobiť z konárov alebo kníh, ktoré je možné spestriť ozdobami alebo osvetlením," uviedla organizácia. Ozdoby a vianočné dekorácie môžu byť podľa nej vyrobené napríklad z prírodných materiálov - dreva, ihličia, šišiek, šípok, škorice, sušeného ovocia. OZV tvrdí, že ideálnou a úspornou formou vianočného osvetlenia sú LED žiarovky. Spotrebujú menej energie a vydržia dlhšie ako klasické. Blízkych možno obdarovať aj vlastnoručne vyrobeným darčekom, ekologickou kozmetikou či zaujímavou knihou. Vhodnou alternatívou sú nehmotné darčeky v podobe zážitkov ako vstupenka do divadla, fitness centra, jazykový kurz či wellness pobyt. "Ak sa už rozhodnete pre hmotný darček, kúpte namiesto množstva drobností jednu skutočne užitočnú vec, ktorá bude mať dlhodobejšie využitie," poukázal Envi-Pak. Pre nákupom odporúča spraviť si zoznam a nakupovať len to, čo človek naozaj spotrebuje. Radí tiež vyberať trvanlivejšie potraviny a uprednostniť lokálne výrobky alebo bezobalové potraviny. Ľudia by tiež mali nakupovať s vlastnou opakovane použiteľnou taškou a vreckami. Darček sa dá podľa Envi-Paku zabaliť do recyklovaného papiera, možno tiež použiť papier a tašky z minulého roka. Namiesto klasických papierových vianočných pozdravov sa dajú poslať smsky, e-maily i správy cez sociálne siete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies