Cigániková nesúhlasí s tým, že o rezort zdravotníctva nie je záujem

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 16:50 • 2 min
Cigániková nesúhlasí s tým, že o rezort zdravotníctva nie je záujem

BRATISLAVA - Zvolená poslankyňa Národnej rady (NR) SR za SaS Jana Cigániková nesúhlasí s lídrom OĽaNO a budúcim premiérom Igorom Matovičom, že o ministerstvo zdravotníctva nie je okrem jeho hnutia záujem.

slovakia

left justify in out

Predseda SaS to potvrdil

Predostrela, že SaS má záujem ako o rezort, tak aj o post predsedu Výboru NR SR pre zdravotníctvo. Predseda strany Richard Sulík počas dnešného dňa potvrdil, že ak by vo vláde pripadli SaS tri rezorty, bez problémov by prevzali aj rezort zdravotníctva.

 

img

 

"Za SaS hovorím, že o tento rezort máme veľký záujem. Preto, ako som aj pred voľbami avizovala, prejavili sme vážny záujem o post šéfa výboru pre zdravotníctvo, ktorý je ministerstvu v podstate nadriadený," reagovala Cigániková na sociálnej sieti.

 

 

Záujem SaS

SaS by mali podľa predbežného delenia na základe získaných hlasov voličov, pripadnúť dve ministerstvá. Cigániková uviedla, že SaS má ako ekonomická strana záujem o jedno ekonomické ministerstvo. "K tomu sme prejavili záujem o školstvo, ktoré je naozaj problematické," dodala.

 

img

 

Vyjadrenie predsedu OĽaNO

Matovič cez víkend v relácii Na telo s Michalom Kovačičom uviedol, že jeho favoritom na post ministra zdravotníctva je Marek Krajčí, ktorý bol členom parlamentného zdravotníckeho výboru. V hre sú podľa neho dvaja - traja kandidáti. Matoviča podľa jeho slov mrzí, že OĽaNO je jediné, ktoré o tento rezort prejavilo záujem.

 

img

 

Názor na Krajčího 

Cigániková nesúhlasí s Matovičovými slovami, že by o ministerstvo nebol záujem. "Bohužiaľ, voliči nám na ďalšie ministerstvo nedali mandát, ale ak si Igor myslí, že to jeho Marek Krajčí nezvládne, radi vezmeme aj zdravotníctvo. Ako ho však poznám, Marek to zvládne a ja som pripravená byť mu maximálne nápomocná," vysvetlila. 

 

img

 

Rozdelenie rezortov

Sulík na pondelkovej tlačovej konferencii poznamenal, že rokovania o prerozdelení rezortov medzi budúcimi koaličnými partnermi OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí by sa mohli ukončiť ešte tento týždeň.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies