Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje vybudovať centrum zdravotnej starostlivosti

NETKY.SK • 5 Január 2023, 17:30 • 2 min
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje vybudovať centrum zdravotnej starostlivosti

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje na Farskej ulici vybudovať centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Súčasťou objektu bude i denné centrum pre seniorov. Dodávateľa stavebných prác, ktoré odhadla na viac ako 1,150 milióna eur, hľadá cez verejnú súťaž.

slovakia

left justify in out

Nové CIZS plánuje samospráva vybudovať na mieste pôvodného objektu pre seniorov v meste, ktorý musela zo statických dôvodov v uplynulom období asanovať, priblížila v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Výstavbou nového objektu CIZS sa podľa radnice aspoň čiastočne riešia chýbajúce kapacity v meste. "Mesto potrebuje nové priestory na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti i priestory pre seniorov. V objekte bude možné zriadiť potrebné nové ambulancie pre lekárov, gynekológa, pediatra, praktického lekára pre dospelých, ako i stomatológov. Umožní sa vytvorenie denného centra pre seniorov, kde sa budú môcť zdržiavať počas celého dňa," priblížila radnica.

 

Náklady na výstavbu CIZS samospráva odhadla na 1.150.480,03 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), ako kritérium na výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu. Na vybudovanie centra mesto získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci prioritnej osi v podobe zlepšenia prístupu k efektívnejším a kvalitnejším verejným službám. Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 1.058.391,01 eura, NFP je vo výške 1.005.471,46 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies