Čo hovoria Slováci na príchod vojakov NATO na naše územie?

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 06:00 • 2 min
Čo hovoria Slováci na príchod vojakov NATO na naše územie?

BRATISLAVA - Respondenti v prieskume odpovedali na otázku, či by súhlasili s prítomnosťou vojakov NATO, ak by sme si mohli vybrať, z akých krajín budú.

slovakia

left justify in out

Polovica Slovákov súhlasí s tým, aby na naše územie prišli vojaci NATO. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý sa konal 22. februára až 1. marca na vzorke 1 003 respondentov. S prítomnosťou vojakov NATO nesúhlasí 45 percent opýtaných, 5 percent opýtaných sa nevedelo vyjadriť.

 

img

 

V prieskume sa ľudí pýtali aj na prítomnosť amerických vojakov na Slovensku. Nesúhlasí s ňou 67 percent a podporuje ju 29 percent ľudí, 4 percentá Slovákov nevedeli odpovedať.

S prítomnosťou vojakov aliancie súhlasí 87 percent podporovateľov Progresívneho Slovenska, 76 percent podporovateľov OĽaNO, taktiež 75 percent prívržencov SaS a 63 percent podporovateľov hnutia Sme rodina.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Vstup NATO do konfliktu by znamenal svetovú vojnu, hovorí Zuzana Čaputová

 

Spomedzi sympatizantov KDH a Hlasu-SD podporuje prítomnosť vojakov 61 percent. Naopak, 82 percent podporovateľov Republiky nesúhlasí s vojakmi NATO na našom území. Spomedzi sympatizantov Smeru-SD nepodporuje prítomnosť týchto vojakov 66 percent.

 

img

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vpravo) a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg

 

Členstvo SR v NATO podporuje spomedzi opýtaných 61 percent, nesúhlasí s ním 36 percent a 3 percentá sa nevedeli vyjadriť.

 

K téme: Eduard Heger: Putinovi musíme vyslať jasný signál. V hre je úplné zastavenie ropy a plynu z Ruska!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona