Slovan vyhral nad Senicou 1:0 v dohrávke druhého kola

NETKY.SK • 22 August 2013, 07:56 • 2 min
Slovan vyhral nad Senicou 1:0 v dohrávke druhého kola

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho majstra Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom dohrávanom zápase 2. kola Corgoň ligy 2013/2014 nad druhým tímom z minulej sezóny FK Senica 1:0. Víťazný gól strelil v 45. minúte český útočník Pavel Fořt, čím zrušil nulu v tohtosezónnej kolónke prehier Senice.

slovakia

left justify in out

"Belasí" na čele s trénerom Jozefom Valovičom a poradcom pre A-mužstvo Dušanom Galisom sa bodovo dotiahli na Záhorákov, no s lepším skóre vedie tabuľku najvyššej súťaže po 6. kole naďalej Senica.

Dohrávaný duel na Pasienkoch sa po predbežnom opatrení Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu s ohľadom na incident s delobuchom v nedeľňajšom súboji s Ružomberkom hral bez prítomnosti divákov.

Vo 4. minúte sa po Kladrubského tvrdej strele zapotil Šulla a ešte väčšie umenie ukázal o dve minúty jeho náprotivok Putnocký, ktorý bravúrne vyrazil na roh volej Pirosku. Zápas mal bez diváckej kulisy čudnú atmosféru, pred prázdnymi tribúnami bolo zreteľne počuť burcovanie i emočné "výlevy" hráčov oboch tímov, po futbalovej stránke však súboj úradujúceho majstra s vicemajstrom ponúkol pekné predstavenie. V 27. minúte ukázal svoju individuálnu techniku Soumah, v dobrej šanci však napálil len do nôh senického brankára. Na opačnej strane volej Diviša zlikvidoval Putnocký a neskôr hlavičku toho istého hráča po centri Brabca gólman Slovana vytlačil na žrď. V 38. minúte sa po Žofčákovom rohu dostala lopta k Mészárosovi, ktorý ju zblízka napálil do Šullu a po ňom Fořt mieril nad. Slovanu sa podarilo streliť dôležitý gól do šatne po tom, ako si na center Žofčáka nádherne naskočil český dlháň Fořt a hlavou nechytateľne poslal loptu k pravej žrdi - 1:0.

V 49. minúte Fořtovo enormné úsilie za poliacou čiarou pripravilo streleckú parketu pre Halenára, ktorý sa z 20 metrov oprel do lopty a Šulla ju skrotil až na dvakrát. Slovanu po góle narástli krídla a mal väčší priestor v obrane súpera. V 51. minúte mohol Soumah zvýšiť na 2:0, no z uhla napálil vedľa senickej brány. Peknú kolektívnu akciu predviedli "belasí" v 56. minúte, na jej konci bol opäť Soumah, no po ideálnej prihrávke Žofčáka nemal guinejský legionár presnú mušku. V 64. minúte po rohu Senice prišiel bleskový brejk domácich, Halenár vybojoval loptu pre Fořta a jeho strele sa do cesty postavilo brvno. Slovan v týchto chvíľach ovládol hru, no nie a nie streliť upokojujúci druhý zásah. Senica si však po zmene strán nevypracovala žiadnu šancu a tak sa zrodilo zaslúžené víťazstvo Slovana, už štvrté v rade pod taktovkou nových trénerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies