Žena otrávila svojho manžela, neuveríte ako!

NETKY.SK • 17 Január 2020, 15:16 • 2 min
Žena otrávila svojho manžela, neuveríte ako!

WASHINGTON - Ženu z amerického štátu Južná Karolína odsúdili vo štvrtok na 25 rokov väzenia po tom, čo sa priznala k otrave svojho manžela očnými kvapkami, ktoré mu dala do pohára s vodou. V piatok o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Lana Sue Claytonová (53) sa v rámci dohody o vine a treste priznala k zabitiu manžela Stevena Claytona (64) v afekte.

 

Zločin u nich doma

Zločinu sa dopustila u nich doma v meste Clover, v širšom okolí Charlotte. Uviedla to televízia WBTV, pobočka stanice CBS.

Obvinili ju z otravy manžela tým spôsobom, že mu od 19. do 21. júla 2018 kvapkala do pitnej vody očné kvapky.

 

Najprv prevládal názor, že jej manžel zomrel prirodzenou smrťou, ale v správe z pitvy a toxikologických testov sa uvádza jedovaté množstvo látky tetrahydrozolín, ktorá sa nachádza v očných kvapkách.

 

 

Prokurátori v roku 2016 uviedli, že žena tiež strelila z kuše manželovi do zadnej časti hlavy. Vtedy sa tento prípad ohodnotil ako nehoda.

 

Žena pri vyhlasovaní rozsudku priznala otravu svojho manžela, ale vyhlásila, že ju týral

"Impulzívne, bez rozmýšľania som Stephenovi do pohára s vodou dala Visine a urobila som to s úmyslom, aby mu prišlo nevoľno a zle sa cítil. Bola som vyvedená z miery, lebo ma týral, a chcela som, aby ma nechal na pokoji," uviedla na súde Claytonová v oranžovom väzenskom oblečení. Video z jej výpovede zverejnila televízia WBTV.

 

"Nikdy ma ani nenapadlo, že ho to zabije," dodala.

 

Claytonová, bývalá ošetrovateľka pracujúca pre ministerstvo pre záležitosti veteránov, povedala, že nápad použiť očné kvapky dostala pri sledovaní filmov, ale myslela si, že spôsobia hnačku. Tieto kvapky sú bez chuti, farby a zápachu.

 

Prokurátori však vyhlásili, že manžela zabila pre peniaze - preto odhodila jeho mobilný telefón do jazera, aby si nemohol zavolať pomoc, a potom spálila aj jeho závet.

 

"Oklamala jedného z najúžasnejších mužov, akých som v živote poznala," uviedla mužova sestra Rosemarie Claytonová-Leslieová pre reláciu Good Morning America (Dobré ráno, Amerika) v televízii ABC.

 

 

"Môj brat zomrel strašnou smrťou. Myslím, že kričal o život," dodala sestra. Claytonovú zatkli v auguste 2018 a obvinili z vraždy.

 

"Z mnohých prípadov vraždy, ktorými som sa zaoberal, je táto zrejme najneobvyklejšia," dodal sudca okresného súdu Južnej Karolíny Paul Burch.

 

Hoci je táto vražda neobvyklá, očné kvapky nefigurovali pri vražde prvýkrát. V decembri 2019 muža z amerického štátu Severná Karolína takisto obvinili z vraždy manželky pomocou očných kvapiek, informovala televízia WSOC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona