Slovan v Skalici zdolal Linköping 4:2

NETKY.SK • 31 August 2013, 07:43 • 2 min
Slovan v Skalici zdolal Linköping 4:2

SKALICA - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava zvíťazil v piatkovom stretnutí European Trophy v Skalici nad švédskym tímom Linköpings HC 4:2 a upevnil si tak vedúcu pozíciu v Južnej divízii ET. O góly "belasých" sa na ľade farmárskeho tímu postarali Mário Bližňák, Milan Kolena, Tomáš Mojžíš a do prázdnej bránky pri záverečnej power play súpera Milan Bartovič.

slovakia

left justify in out

Slovan sa tak priblížil k postupu na finálový turnaj v Berlíne. Na Red Bulls Salute 2013 postúpia víťazi divízií plus najlepší tím z druhých miest, Eisbären Berlín má ako usporiadateľ účasť zabezpečnú automaticky.

Záverečný zápas v Južnej divízii odohrajú zverenci trénera Rostislava Čadu v nedeľu o 17.00 v Piešťanoch proti ďalšiemu švédskemu mužstvu HV 71.

Zápas sa hral v pomerne komornej atmosfére. "Belasí" bez Vondrku, ktorý si plnil reprezentačné povinnosti, začali aktívnejšie, s pokusmi Hudáčka a Ölveckého si však brankár Engstrand hravo poradil. Postupne sa začal prebúdzať a hroziť i švédsky tím, Janus musel betónmi zneškodniť čisté šance Fisha i Almtorpa. V 8. minúte sa o otvorenie skóre postaral Bližňák, ktorý po ukážkovej kolmici Škoulu namieril presne nad lapačku Engstranda - 1:0. Hostia odpovedali pokusmi Lindhagena a Fisha, Janus bol pri nich pozorný. V druhej tretine hráči Linköpingu zvýšili útočné úsilie a brankár Slovana mal plné ruky-nohy práce. Almtorpovu jedovku zastavil maskou, vzápätí zneškodnil Vránovu tutovku a pri strele Salmonssona mu pomohol Škoula, ktorý so šťastím korčuľou zrazil puk mieriaci medzi žrde. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies