Slovenská technická univerzita v Bratislave má záujem prehlbovať spoluprácu s rakúskymi univerzitami

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 12:30 • 2 min
Slovenská technická univerzita v Bratislave má záujem prehlbovať spoluprácu s rakúskymi univerzitami

BRATISLAVA - Slovenská technická univerzita (STU) chce zintenzívniť spoluprácu s rakúskymi univerzitami.

slovakia

left justify in out

Slovenská technická univerzita (STU) má záujem zintenzívňovať spoluprácu s rakúskymi univerzitami. O možnostiach diskutoval rektor Oliver Moravčík s veľvyslankyňou Rakúskej republiky na Slovensku Margit Bruck-Friedrichovou na pôde rektorátu STU.

 

Geografická blízkosť, odborné kapacity a spoločný záujem sú dobrým predpokladom úspešnej spolupráce STU s rakúskymi univerzitami, zhodli sa rektor s veľvyslankyňou. Moravčík ju zároveň informoval o aktuálnych aktivitách STU v tejto oblasti a požiadal ju o súčinnosť pri ich úspešnej realizácii. "Ide o projekty s win-win efektom, obom stranám môžu priniesť významný profit z pohľadu inovácií a spolupráce s priemyslom v našom regióne," povedal Moravčík.

 

Len pred niekoľkými týždňami podpísala Slovenská technická univerzita v Bratislave s Univerzitou aplikovaných vied IMC Krems memorandum o spolupráci na novovybudovanom biotechnologickom parku v rakúskom Hainburgu. Študentom, pedagógom a výskumníkom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU táto spolupráca umožní kontakty s partnermi z celého sveta a pedagogické i vedecko-výskumné aktivity.

 

img

Predstavitelia IMC Karl Ennsfellner a Udom Brändlem a rektor STU Oliver Moravčík pri príležitosti memoranda.

 

IMC Krems je gestorom vytvorenia veľkého biotechnologického vzdelávacieho parku neďaleko Bratislavy. Spolu s Technische Universität Wien a Vysokým učením technickým v Brne STU predložila spoločný návrh projektu. Cieľom je vytvoriť inovačný trojuholník v rámci partnerstva Central European Excellence spojením národných lídrov medzi technickými univerzitami s priemyslom a regiónmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies