Primátor pozná recept, aby sa spoločenský život mohol v lete rozvinúť naplno

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 18:23 • 2 min
Primátor pozná recept, aby sa spoločenský život mohol v lete rozvinúť naplno

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril už tretie očkovacie miesto. Vzniklo v mestskej poliklinike v Pezinku.

slovakia

left justify in out

V BSK boli doteraz dva priestory, kde bolo možné zaočkovať ľudí proti novému koronavírusu. "Aj keď Poliklinika v Karlovej Vsi a Veľkokapacitné očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne slúžia všetkým, obyvatelia Malokarpatska to budú mať predsa len do Pezinka bližšie, ako do Bratislavy,“ povedal predseda BSK Juraj Droba s tým, že očkovať budú AstraZenecou a Pfizerom. „Ďakujem primátorovi Pezinka, Igorovi Hianikovi, za spoluprácu a verím, že sa nové pracovisko osvedčí a ľudia to ocenia," dodal.


Najprv pilotná fáza
Ostrá prevádzka bude nasledovať po pilotnej fáze. „Očkovať sa bude piatky a to vakcínou AstraZeneca, potom soboty a pondelky vakcínou Pfizer,“ uviedol BSK s tým, že v registrácii sa nič nebude meniť.

 

 

Prihlásenie

V prihlasovaní sa na očkovanie však zostáva všetko tak, ako bolo nastavené pred otvorením nového miesta. „Prihlasovanie sa záujemcov o očkovanie bude cez štátny systém Národného centra zdravotníckych informácií. BSK však vo svojom systéme na prihlasovanie sa náhradníkov rozšíril možnosť vybrať si očkovacie miesto,“ doplnila hovorkyňa BSK Lucia Forman s tým, že uprednostnení budú chronicky chorí ľudia, ale aj zdravotne ťažko postihnutí.

 

Novej očkovacej možnosti sa teší aj primátor mesta Pezinok. A dôvod radosti je jasný stále väčšiemu množstvu Slovákov. „Očkovanie je cesta k slobodnému životu, aby sa mohla kultúra, či spoločenský život rozvíjať už v lete naplno. Preto ho odporúčam," zdôraznil Igor Hianik.

 

Prečítajte si aj o novom type vakcíny Sputnik V, ktorý Rusi zaregistrovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal Albert
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies