Slováci vykrádali české domovy dôchodcov, potom tri dni oslavovali

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 15:01 • 2 min
Slováci vykrádali české domovy dôchodcov, potom tri dni oslavovali

PRAHA - Česká zásahová jednotka zadržala v týchto dňoch na diaľnici D1 38-ročného Slováka, ktorý v Česku bez škrupúľ vykrádal a na svedomí má najmenej desať vlámaní. Medzi vykradnutými objektmi je aj kláštor mníšok v okolí Brna, ale inak sa páchateľ zameriaval na domovy dôchodcov a ústavy pre postihnutých. Spôsobená škoda sa zatiaľ vyšplhala na milión korún, podobný rukopis však nesie ďalších 120 vlámaní po celej Českej republike. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Slovák podnikal akcie spolu so svojou manželkou a ďalším manželským párom, ktorým sa podarilo zmiznúť na Slovensko. Zlodeji si podľa kriminalistov najprv starostlivo vytipovali objekt a potom sa dostali dnu väčšinou cez okno nejakej kancelárie. Na zakrytie pachových stôp muž nasypal na parapetu korenie, potom do toho stúpol a ďalej sa pohyboval po objekte - jeho komplici strážili vonku.

Po úspešnej vlámačke tri dni oslavovali

Pred vlámaním si páchatelia takisto zistili, ako je objekt zabezpečený, či napríklad senzormi (snímačmi) alebo sirénami. Počas akcie zastriekali sirény montážnou penou a senzory zakryli škatuľami. Zadržaný muž bol obratným lezcom a dokázal sa vyšplhať na poschodie po hromozvode. Cieľom kriminálnikov bolo nájsť trezor a ak ho neobjavili, presunuli sa do iného domova dôchodcov. Za noc boli schopní olúpiť štyri objekty.

Štvorica vyčíňala nielen na južnej Morave, ale aj na Olomoucku, v okolí severočeského mesta Semily a mesta Vrchlabí. Peniaze investovali do kúpy domu, pozemku a dvoch áut. Vždy po návrate domov na Slovensko z úspešného vlámania tri dni oslavovali s príbuznými. Muž bol navyše závislý od pervitínu a časť peňazí prehral na automatoch. Páchatelia boli za podobnú trestnú činnosť vo väzení na Slovensku a v Maďarsku. Hlavný páchateľ je vo väzbe a hrozí mu maximálny trest osem rokov za mrežami, spresnili Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies