Craig Ramsay pokračuje v trénovaní reprezentácie: "Verím, že dosiahneme úspech"

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 11:45 • 2 min
Craig Ramsay pokračuje v trénovaní reprezentácie: "Verím, že dosiahneme úspech"

BRATISLAVA - Tréner Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v nasledujúcej sezóne. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy s koučom o ďalší rok.

slovakia

left justify in out

Tréner Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v nasledujúcej sezóne. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy s koučom o ďalší rok. Na utorňajšej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval prezident SZĽH Miroslav Šatan.

 

"Budúcoročný šampionát v Česku bude prakticky ako náš domáci. Verím, že budeme pokračovať v našej hre, ktorá je útočná, rýchla a dosiahneme úspech," uviedol Ramsay bezprostredne po oznámení predĺženia spolupráce. Tohtoročný svetový šampionát bol pre Ramsayho celkovo piaty v pozícii hlavného trénera SR. Vytvoril na ňom rekord v počte zápasov, v ktorých trénoval slovenskú reprezentáciu. V piatom stretnutí na MS v Rige proti Kazachstanu sa postavil na striedačku už 123-krát a prekonal tak zápis Júliusa Šuplera. Do konca turnaja toto číslo navýšil na 125 duelov. Slovenský tím nepostúpil na uplynulých MS zo základnej skupiny a obsadil konečné 9. miesto. Sedemdesiatdvaročný kouč vedie národný tím od roku 2017, prvé MS s ním absolvoval v roku 2018 v Kodani, kde jeho zverenci obsadili 9. miesto, rovnako ako o rok neskôr v Košiciach. Po pandemickom roku 2020 nasledovali MS 2021 v Rige, kde slovenský tím pretrhol smolu a po ôsmich rokoch postúpil do štvrťfinále. Finišoval na 8. mieste po tom, ako vo vyraďovačke prehral s USA 1:6. Rovnaké umiestenie dosiahol aj vlani v Helsinkách a Tampere, kde vypadol vo štvrťfinále po prehre s domácim Fínskom (2:4).

 

img

slovenský obranca Martin Feherváry diskutujúci s trénerom Craigom Ramseym

 

Počas Ramsayho éry tak dosahujú Slováci vyrovnané výsledky na MS od 8. do 9. miesta, kde rozhodujúcou hranou je práve postup, respektíve nepostup zo skupiny. V reprezentačnej štatistike kanadského trénera je aj úspešná olympijská kvalifikácia v auguste 2021 a následne zisk historického bronzu na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu. V Pjongčangu 2018 skončili Slováci pod jeho vedením na 11. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies