Slováci pozor! Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje niektoré šarže lieku Ambrobene

NETKY.SK • 2 August 2017, 08:56 • 2 min
Slováci pozor! Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje niektoré šarže lieku Ambrobene

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje niektoré šarže lieku Ambrobene 6 mg/ml perorálny roztok.

slovakia

left justify in out

Ako informoval ústav na svojej webovej stránke, konkrétne ide o šarže 3C509058 a 3A511042. "Dôvodom stiahnutia predmetných šarží lieku z trhu je nesúlad so špecifikáciou lieku v parametri – neznáma nečistota," zdôvodnil ŠÚKL. Ústav však dodal, že v súvislosti s užívaním spomínaného lieku, neboli hlásené žiadne podozrenia na nežiaduce účinky.

Liek Ambrobene 6 mg/ml perorálny roztok, sol por 1x100 ml obsahuje liečivo ambroxoliumchlorid. Patrí do skupiny liekov nazývaných mukolytiká, ktoré pomáhajú prieduškám zbavovať sa hlienu. Používa sa na liečbu ochorení dýchacích ciest, ktoré si vyžadujú zníženie tvorby hlienu u dospelých a detí od 2 rokov. Pôsobením lieku sa hlien skvapalňuje, čím sa ľahšie vykašliava. "Dostupnosť liečby pre pacientov týmto nariadením ohrozená nie je, na trhu sú pacientom k dispozícii podobné lieky, ktoré možno použiť ako alternatívy v liečbe," uzavrel ŠÚKL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies