Mesto Šaľa hľadá na jarmok tradičných remeselníkov

NETKY.SK • 7 Marec 2023, 16:00 • 2 min
Mesto Šaľa hľadá na jarmok tradičných remeselníkov

ŠAĽA - Šalianska radnica hľadá tradičných remeselníkov, ktorí by svoje umenie predviedli na pripravovanom mestskom jarmoku. Mestu sa už na špeciálny remeselnícky stánok podarilo získať aj grant v hodnote 3000 eur.

slovakia

left justify in out

Organizátori Šalianskeho jarmoku by na ňom radi privítali kováča, sklára, drotára či hrnčiara. "Tradičné remeslá sa na našom jarmoku vždy tešili veľkému záujmu. V súčasnosti hľadáme desiatich tradičných ľudových umelcov, ktorí chcú predvádzať svoje remeslo. Môže ísť o hrnčiara s kruhom, tkáča s krosnami, kováča alebo sklára, ktorí budú počas dvoch dní ukazovať návštevníkom jarmoku svoju prácu," uviedla Eliška Vargová z mestského úradu. Ako doplnila, tradičný Šaliansky jarmok sa bude konať v dňoch 23. a 24. júna. Remeselníci, ktorí na ňom chcú predvádzať svoje tradičné umenie, sa na radnici môžu prihlásiť do 24. apríla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies