Po celej Ázii vyvoláva poplach hustý smog

NETKY.SK • 14 Január 2019, 12:48 • 2 min
Po celej Ázii vyvoláva poplach hustý smog

BANGKOK - Nezvyčajne vysoké úrovne smogu, zhoršené nepriaznivým počasím, vyvolávajú poplach po celej Ázii. V thajskom hlavnom meste Bangkok sa kvalita ovzdušia v posledných dňoch dostala na nezdravú úroveň. Spôsobila to najmä kombinácia prachu zo stavenísk, výfukových plynov z áut a ďalších znečisťujúcich látok.

slovakia

left justify in out

Thajský úrad pre kontrolu znečisťujúcich látok v ovzduší v dnešných doobedňajších hodinách oznámil, že na vine je čiastočne tlaková níž, ktorá spôsobuje koncentráciu smogu nad najväčšími mestami krajiny. Vysoké úrovne pevných častíc PM 2,5, ktoré môžu nebezpečne upchať pľúca, možno spolovice pripísať emisiám dieselových motorov.

 

img

 

V Južnej Kórei donútili úrovne ultrajemných častíc úrady k tomu, aby zaviedli mimoriadne opatrenia na zníženie zdravotného ohrozenia.

Znečistenie ovzdušia sa v čase, keď už krajiny podnikajú opatrenia, často vymklo spod kontroly. Mestá v Indii patria k najviac znečisteným smogom a problém len teraz začínajú riešiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sun over bangkok #bangkok #smogbangkok #nofilter

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea (@andrea_piep),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies