Vojaci a policajti prispeli na novú lavičku zaľúbených

NETKY.SK • 24 Jún 2022, 14:30 • 2 min
Vojaci a policajti prispeli na novú lavičku zaľúbených

SLIAČ – Vojaci NATO, dislokovaní od marca na vojenskej základni v Sliači, a vojenskí policajti prispeli na zhotovenie lavičky zaľúbených, ktorú tamojšia samospráva osadila v piatok na Ulici Boženy Nemcovej.

slovakia

left justify in out

 Lavičkou si mesto pripomína 150. výročie úmrtia básnika Andreja Sládkoviča, ktorý niekoľko rokov na Sliači pôsobil.

 

„V každej krajine, kde sú vojaci NATO nasadení a je to možné, sa chcú zapájať do spoločenského života, zúčastňovať sa na kultúrnych a spoločenských podujatiach. Organizujú pri tom posedenia spojené s predajom kávy za dobrovoľnú cenu pod názvom Millitary Police Cafe,“ uviedla pre TASR primátorka mesta Ľubica Balgová.

 

img

 

„Výťažok venujú mestu, v ktorom pôsobia v rámci misie, na sociálne účely alebo pre deti. U nás sa rozhodli venovať tento výťažok na lavičku zaľúbených,“ dodala. Sliač s lavičkou s citátom z Maríny a zaľúbenými figúrkami sa tak po Krupine, Hrochoti a Radvani stane ďalším mestom, kde sa lavička s odkazom na Sládkoviča a jeho pôsobenie bude nachádzať.

 

„Verím, že bude Sliačanom a návštevníkom mesta slúžiť na oddych aj ako atrakcia a pomôže nám zvýšiť záujem o naše mesto podobne, ako Strom lásky a zmierenia, ktorý sa nachádza pri mestskom úrade,“ doplnila primátorka.

 

Možno vás zaujme: Armáda USA už cvičí ukrajinských vojakov v používaní raketových systémov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies