Priemyselná výroba vo Francúzsku rástla koncom roka výraznejšie, než sa čakalo

NETKY.SK • 3 Február 2023, 14:30 • 2 min
Priemyselná výroba vo Francúzsku rástla koncom roka výraznejšie, než sa čakalo

Paríž - Rast priemyselnej produkcie vo Francúzsku sa koncom minulého roka spomalil, tempo rastu však bolo omnoho výraznejšie, než sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Prudko sa zrýchlila najmä produkcia v ťažobnom a energetickom sektore. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics, ktoré zverejnili údaje francúzskeho štatistického úradu INSEE. Priemyselná produkcia vo Francúzsku sa v decembri zvýšila medzimesačne o 1,1 % po 2-percentnom raste v mesiaci november. Tempo rastu však bolo podstatne vyššie, než očakávali analytici, ktorí počítali so spomalením rastu produkcie na 0,2 %. Produkcia v oblasti ťažby, energií, dodávok vody a spracovania odpadu vzrástla v decembri medzimesačne o 6 %, zatiaľ čo v novembri zaznamenala pokles o 0,3 %. Vo výrobnom sektore sa rast produkcie spomalil z 2,4 % v novembri na 0,3 % a v prípade stavebníctva produkcia klesla o 0,1 %. Výsledky v stavebnom sektore sú však lepšie než v predchádzajúcom mesiaci, v ktorom produkcia v tejto oblasti klesla o 1,2 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies