Slováci nie sú v pohode, zápas s Nórmi veľa napovie

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 14:44 • 2 min
Slováci nie sú v pohode, zápas s Nórmi veľa napovie

MINSK - Po prvých troch stretnutiach na majstrovstvách sveta v hokeji v bieloruskom Minsku nie sú slovenskí reprezentanti v ideálnej pohode, mužstvo trikrát prehralo a všetky zápasy stratilo v záverečných minútach.

slovakia

left justify in out

Namiesto súbojov o štvrťfinále sa už otvorene hovorí aj o dueloch o záchranu. V stredu od 19.45 h čaká na zverencov Vladimíra Vůjtka ďalšie dôležité stretnutie s Nórskom, ktoré môže veľa povedať do ďalšieho vývoja v skupine. V zápasoch s Českom a Kanadou sa mužstvo prezentovalo sympatickým dojmom, ale stačilo to len na bod, keď doplatilo na chyby v závere. S Francúzmi, keď už museli Slováci viac tvoriť a hrať aktívnejšie, to nebolo korčuliarsky ono, sa súper previedol od druhej tretiny veľmi dobrou hrou, vystupoval kombinačne a nápadito. Do 49. min to vyzeralo na víťazstvo Slovákov, ale potom dalo Francúzsko dva góly po dvoch fauloch a prišiel zvrat v stretnutí.

 

"Ostávajú nám ešte štyri zápasy. V prvých troch sme prehrali posledné tretiny a to niečo signalizuje najmä o psychickej sile tohto mužstva. Nie je tam niečo v poriadku, lebo dobrý tím dotiahne podobné duely do bodového zisku. Sebavedomie a skúsenosti spolu súvisia. Menej skúsení hráči sa boja konca duelu, nechcú urobiť chybu a potom ju urobia z prílišného chcenia. Rutinéri by to hrali tak ako v prvej tretine," povedal tréner Vladimír Vůjtek, ktorý spoločne s asistentmi pripravuje na zápas s Nórskom menšie zmeny v zostave. Nepáčila sa im najmä hra útočných trojíc. "Budeme sa snažiť nájsť lepšie zloženie," priznal Vladimír  Vůjtek. 

 

V slovenskom mužstve nastúpilo na šampionáte dvanásť nováčikov, čo sa prejavuje aj v kľúčových momentoch. Hráči, ktorí prišli zo zámoria, ešte vzhľadom na mladý vek nemôžu byť lídrami tímu. V NHL sa Tomáš Tatar, Richard Pánik i Martin Marinčin ešte len snažia výraznejšie presadiť. "Sú to hráči, ktorí ešte neprevyšujú skúsených hokejistov z Európy. V NHL sa ešte chytajú svojej šance. Prišli sme do Minska s mladým a perspektívnym mužstvom, určite by sa v ňom zišli ešte skúsenejší hráči," myslí si reprezentačný kouč, ktorý teraz musí s ďalšími členmi realizačného tímu byť aj dobrým psychológom. Po troch neúspechoch nie je psychická nálada v kabíne ideálna. "Hráči sa nesmú pozerať na tabuľku, kde budeme 19. mája. Mali by sa pozerať na ďalší zápas, ktorý musíme zvládnuť," doplnil Vladimír  Vůjtek. 

 

Po zápase s Francúzskom absolvovali viacerí hráči spoločný míting, na ktorom prebrali niektoré aspekty hry a snažili sa nájsť východisko do budúcnosti. "Ak by sme prehrávali suverénnym spôsobom, bolo by to iné. Zápasy sme si však prehrali sami, nezvládli sme to. Každý si uvedomuje dôležitosť situácie. Musíme sa pripraviť na ďalší súboj. Teraz nebudeme nastupovať ako favoriti. Na tomto šampionáte sa výsledky miešajú, tímy sa vzájomné zdolávajú, nikto si nemôže byť istý výhrou. Je to dôležitá situácia a každý musí viac prispieť do tímu, aby sme získali body," myslí si Tomáš Tatar. 

 

S Nórmi sa Slováci stretli aj pred odchodom na svetový šampionát a v Bratislave vyhrali 3:2 po predĺžení. Severský tím je však pred stredajším vzájomným duelom v inej situácii, vstup do turnaja mu vyšiel a vyhral prvé zápasy s Talianskom a Dánskom. Nóri sa prezentujú kvalitnou defenzívou a rýchlym prechodom do útoku. Veľmi dobre majú nacvičené presilovky, ktoré na tomto šampionáte rozhodujú zápasy. 

 

Slovensko sa s Nórskom stretlo doteraz 24-krát, osemnásťkrát sa radovala z víťazstiev. Na MS oba tímy odohrali štyri vzájomné duely, preč sú už však časy z prelomu tisícročí a slovenských hladkých výhier 8:2 v Hamare a 9:1 v Petrohrade. Naposledy triumfovali Slováci nad Nórmi na šampionáte 2009 vo švajčiarskom Klotene 3:2 po predĺžení.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies