Del Piero prezidentom Juventusu? V klube sa chystajú veľké zmeny!

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 10:37 • 2 min
Del Piero prezidentom Juventusu? V klube sa chystajú veľké zmeny!

Fiasko s Európskou superligou bude mať zrejme v niektorých kluboch väčšiu dohru, než sa čakalo. V Manchesteri United po sezóne skončí výkonný riaditeľ Ed Woodward a zemetrasenie by sa malo uskutočniť aj v turínskom Juventuse.

slovakia

left justify in out

Prezident klubu Andrea Agnelli stál spoločne s Florentinom PerézomRealu Madrid na čele nového projektu, ktorý sa stretol s obrovskou nevôľou futbalovej verejnosti. Hráči, tréneri, odborníci a fanúšikovia pripravovanú súťaž ostro odsúdili a len pár dní po jej oznámení boli funkcionári nútení projekt pozastaviť. Priaznivcom Starej dámy to však nestačí a požadujú hlavu prezidenta, tak ľahké to ale nebude.

 

 

Agnelli je totiž jedným zo spolumajiteľov klubu, ktorý je financovaný skupinou Exor. Ide o rodinný podnik Agnelliovcov, sídliaci v Holandsku. Klubu sa v tejto sezóne nedarí a po deviatich tituloch v domácej súťaži bojuje len o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Agnelli a športový riaditeľ Fabio Paratici pred sezónou dosadili do funkcie trénera niekdajšieho vynikajúceho záložníka Andreu Pirla, ktorý pred začiatkom sezóny nemal na konte ani jeden odtrénovaný zápas.

 

Neskúsenosť mladého trénera sa podľa odborníkov prejavuje zjavnou taktickou bezradnosťou a z obávaného kráľa Talianska sa stal tím, ktorému sa dajú vziať body veľmi ľahko. Juventus navyše v tejto sezóne vypadol z Ligy majstrov už v osemfinále, v dvojzápase s papierovým outsiderom z Porta.

 

 

Podľa talianskeho plátku Il Messagero momentálne vedenie klubu uvažuje o veľkých zmenách. Jedným z kandidátov na post prezidenta je Alessandro Del Piero, jeden z najväčších symbolov Juventusu a muž, ktorý prežil v pruhovanom drese neuveriteľných 19 rokov. O tejto zmene pred niekoľkými dňami hovoril David Trezeguet, ďalší vynikajúci útočník Juve, momentálne pôsobiaci ako ambasádor klubu.

 

„S Alexom sme spolu strávili desať rokov. Dúfam, že sa do klubu vrátime. Svoje kvality niekoľkokrát potvrdil, momentálne sa pripravuje a myslím si, že by bola naša spolupráca úspešná,“ prezradil niekdajší francúzsky reprezentant, ktorý síce nehovoril o funkcii prezidenta, no v svetle nových informácií dáva jeho vyjadrenie väčší zmysel.

 

 

Ďalším kandidátom je údajne bratranec súčasného prezidenta Alessandro Nasi, rodák z Turína a skúsený podnikateľ, ktorý by mohol do klubu priniesť svieži vietor. Spomína sa aj meno dlhoročného lodivoda Marcela Lippiho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies