Kráľovská kubatúra MOTO GP vynechá pre koronavírus dve podujatia

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 09:51 • 2 min
Kráľovská kubatúra MOTO GP vynechá pre koronavírus dve podujatia

DAUHA - Rýchlo šíriaci sa koronavírus SARS-CoV-2 opäť negatívnym spôsobom vstúpil do sveta športu. Najnovšie mu "padli za obeť" úvodné dve veľké ceny prestížneho motocyklového seriálu MotoGP.

slovakia

left justify in out

Začiatok sezóny sa posúva 

Organizátori sa rozhodli pre výrazné obmedzenia spojené so šírením nákazy COVID-19 zrušiť podujatia v katarskej Dauhe a thajskom Burirame, ktoré sa mali uskutočniť už tento mesiac. Nový súťažný ročník by mal preto odštartovať až 5. apríla v americkom Austine.

 

img

 

Bezpečnosť
"V dôsledku rozširovania koronavírusu zaviedol Katar obmedzenia pre cestovanie, ktoré dotýkajú pasažierov z Talianska. Práve táto krajina hrá kľúčovú rolu v triede MotoGP, a tak sme sa rozhodli zrušiť preteky v najsilnejšej kubatúre," uvádza sa v oficiálnom stanovisku.

 

img

 

Opatrenia na letisku
Taliansko je európskym epicentrom šírenia nákazy. V krajine zomreli už viac ako tri desiatky ľudí, ďalších tisíc je chorých. Na letisku v Dauhe preto zaviedli opatrenie, podľa ktorého musí každý cestujúci priamym letom z Talianska stráviť minimálne 14 dní v karanténe. Talian Andrea Dovizioso preto v Katare nebude môcť obhajovať prvenstvo z vlaňajška.

 

img

 

Nižšie kategórie podľa plánu
Preteky v kategóriách Moto2 a Moto3 sa na okruhu Losail uskutočnia podľa plánu s vyvrcholením v nedeľu 8. marca. Jazdci v týchto dvoch triedach sú v Katare už dlhšie, keďže v priebehu minulého týždňa absolvovali v tomto štáte predsezónne testy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa La Bibbia del Motomondiale (@bibbiagp),

 

Po Katare ďalšie prerušenie
Hviezdy z MotoGP neuvidia ani v Thajsku. Tamojší minister verejného zdravia Anutin Charnvirakul dnes oznámil definitívne zrušenie veľkej ceny, ktorá sa mala uskutočniť 22. marca. "Toto rozhodnutie ukazuje, že Thajsko berie vážne záležitosti spojené so šírením ochorenia a chce sa vyhnúť tomu, aby koronavírus ohrozoval obyvateľov krajiny a fanúšikov, ktorí prídu na podujatie zo zahraničia," uviedol. V Thajsku už pre hrozbu koronavírusu zrušili turnaj ženského golfového seriálu LPGA Tour.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona