Komunisti prestali s toleranciou Babišovej vlády

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 20:21 • 2 min
Komunisti prestali s toleranciou Babišovej vlády

Komunistická strana Čiech a Moravy prestala s toleranciou menšinovej vlády Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Predseda komunistov Vojtěch Filip to potvrdil portálu Nova. Ďalšiu spoluprácu s Babišovým hnutím ANO vylúčil. Ústredný výbor KSČM odhlasoval ukončenie tolerancie vlády už pred týždňom.

Komunisti prestali s toleranciou súčasnej českej vlády po utorkovom stretnutí s hnutím ANO. Prekážalo im hlavne nedodržanie niekoľkých dohôd, o ktoré sa opierala pôvodná dohoda o tolerancii. „Posúdili sme návrhy z minulého týždňa a zhodli sme sa na tom, že hnutie ANO nemôže garantovať založenie banky v rukách štátu. A dnes pri hlasovaní nepodporilo náš návrh na preradenie zákonníka práce v treťom čítaní. To bol pre nás zásadný signál, že dôveryhodnosť partnera pre nás skončila, a preto sme tú dohodu vypovedali,“ uviedol Vojtěch Filip pre TN Nova. Podľa neho hnutie ANO neplnilo zhruba 40 percent dohôd.

Babiš sa ešte pred rozhodnutím KSČM pre televíziu Nova vyjadril, že podľa jeho názoru hnutie ANO tolerančnú dohodu plnilo. Myslí si, že je dôvod v situácii vo vnútri KSČM, ktorá si bude čoskoro voliť nového predsedu.

Ako uvádza TN.cz, komunisti sú pripravení hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. To však len v prípade, ak by to vyvolala niektorá z opozičných strán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies