Sloboda podľa SNS neznamená chaos

NETKY.SK • 17 November 2015, 14:29 • 2 min
Sloboda podľa SNS neznamená chaos

BRATISLAVA - Na potrebu obnoviť "Slovenskú republiku ako silný štát" upozorňuje Slovenská národná strana (SNS) pri príležitosti dnešného štátneho sviatku Dňa boja za slobodu a demokraciu, ktorý pripomína udalosti zo 17. novembra 1989.

slovakia

left justify in out

SNS si pripomína udalosti spred 26 rokov, ktoré umožnili, aby sme mohli žiť v demokratickom štáte a prispeli k zrúteniu železnej opony. "Pri štrnganí kľúčmi však mala väčšina občanov trochu iné predstavy, kam bude ďalší vývoj nášho štátu smerovať," uvádza sa to vo vyjadrení predsedu SNS Andreja Danka k 26. výročiu nežnej revolúcie, ktoré agentúre SITA poskytla tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková. Podľa lídra SNS "sloboda, ktorú sme získali, vyústila do vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Ideály však zatienili aj negatívne javy - nezamestnanosť, nekontrolovateľné tzv. trhové hospodárstvo, kriminalita".
SNS tvrdí, že zo slobody "sa nesmie stať nekontrolovateľnosť a chaos, pretože aj sloboda má svoje pravidlá". V súvislosti s tragickými udalosťami v Európe sa podľa Andreja Danka "musíme zomknúť a konať jednotne, tak, ako sme boli jednotní 17. novembra 1989. V tom čase občania východného bloku pomohli zbúrať hranice. Dnes musíme spolupracovať, aby sa tie hranice opäť nemuseli stavať".


SNS apeluje na návrat k zjednoteniu národa, za spoločný cieľ - obnovenie hospodárstva Slovenska a jeho zachovanie pre budúce generácie, konštatuje ďalej predseda SNS vo vyhlásení k výročiu novembra '89. Podľa Danka "náš mladý štát však čoraz viac stráca prvky štátu". Ako ďalej tvrdí, "náš štát si neplní základné povinnosti voči občanovi - pomoc slabým, pomoc tým, čo vytvárajú hodnoty a potrestanie tých, ktorí porušujú pravidlá. To je úloha silného štátu so silnou demokraciou. Dočkali sme sa anarchie, rozkrádania a vyciciavania tých najslabších. Občan sa na štát nemôže spoľahnúť a výhody si užívajú vyvolení. Našou úlohou však je vrátiť občanovi silný štát, vrátiť mu do rúk strategické podniky, pretože len tak môžeme zabezpečiť, aby sa občan mohol na štát spoľahnúť".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies