Grécke zemetrasenie siahalo až na Balkán

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 13:51 • 2 min
Grécke zemetrasenie siahalo až na Balkán

ATÉNY - V Grécku bolo zaznamenané silnejšie zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Stredné Grécko v stredu zasiahlo silné zemetrasenie. Otrasy cítili aj v blízkych krajinách ako v Albánsku, Severnom Macedónsku, Kosove a Čiernej Hore. Z oblasti zatiaľ nehlásia zranených ani škody.

 

img


Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 22 kilometrov západne až severozápadne od mesta Larisa. Európske stredomorské seizmologické centrum informovalo, že udrelo o 12:15 miestneho času, s magnitúdou 6,2.

 

Geologická služba Spojených štátov a medzinárodný seizmický monitor Geofon určili magnitúdu na 6,3, zatiaľ čo seizmologický inštitút Aristotelovej univerzity v Solúne hovorí o magnitúde 6,0.

V oblasti zaznamenali mnoho následných otrasov, z ktorých jeden mal magnitúdu 4,9. Grécko leží v seizmicky vysoko aktívnom regióne. Väčšina zemetrasení však nespôsobuje žiadne škody ani zranenia.

 

img


Vlani v októbri zasiahlo silné zemetrasenie grécky ostrov Samos a neďaleké pobrežie Turecka. V Grécku zomreli dvaja ľudia, v Turecku oznámili najmenej 75 obetí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies