Slovenská 17-ka odštartovala turnaj v nemeckom Füssene víťazstvom

NETKY.SK • 6 Február 2019, 21:54 • 2 min
Slovenská 17-ka odštartovala turnaj v nemeckom Füssene víťazstvom

FÜSSEN - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov zvíťazila vo svojom úvodnom vystúpení na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene. Tím pod vedením trénera Romana Sýkoru zdolal v stredu dánskych rovesníkov 3:1.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci prehrávali po dvoch tretinách 0:1, keď brankára Šimona Opatovského prekonal útočník Carl Almlund, no v záverečnom dejstve trikrát skórovali a otočili nepriaznivo vyvíjajúci sa duel. Postupne sa presadili Adam Stránský, Alex Géci a Lukáš Vaculík. Vo štvrtok nastúpia slovenskí hokejisti proti domácim Nemcom o 18.30 h. Účinkovanie na podujatí zakončia v piatok o 12.00 h duelom so Švajčiarmi.

Turnaj štyroch krajín výberov do 17 rokov - Füssen (Nem.) - streda - výsledky:

Slovensko "17" - Dánsko "17" 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Góly: 46. Stránský (Rayen Petrovický, F. Tóth), 55. Géci, 56. Vaculík (F. Tóth, Rayen Petrovický) - 22. Almlund (Bjerrum)


Roman Sýkora (tréner SR "17"): "Tento turnaj chceme stavať na tímovom výkone a myslím, že chalani do neho vstúpili zodpovedne. Chceli sme hrať, smerom dopredu sme boli aktívnejší, mali sme strelecké pokusy a v útočnej fáze to bolo dobré. Len mi trochu chýbalo, že sme sa málo tlačili do predbránkového priestoru. V druhej tretine sme dostali trochu smolný a možno diskutabilný gól – z môjho pohľadu bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Ten moment náš výkon trochu ovplyvnil a aktivita sa preniesla na dánsku stranu a my sme sa stiahli. Pred záverečnou časťou hry sme si povedali, že duel musíme zvrátiť a musíme mať väčší dôraz pred bránou. Tento zámer nám vyšiel, chalani chceli vyhrať a duel sa nám podarilo otočiť. Chlapcov musím pochváliť za snahu a tímový výkon, ktorý predviedli. Na výkon z tretej tretiny chceme nadviazať aj v najbližšom súboji proti Nemecku, ktoré bude určite náročnejším súperom ako Dánsko."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies