Je pravda, že tetovanie už nie je tak populárne ako kedysi?

NETKY.SK • 13 Február 2019, 13:46 • 2 min
Je pravda, že tetovanie už nie je tak populárne ako kedysi?

BRATISLAVA – V dnešnej dobe pribúda stále viac ľudí, ktorí si dajú na svoje telo niečo vytetovať. V mnohých prípadoch ide o typickú charakteristickú vlastnosť človeka, veľmi silnú spomienku alebo niečo s čím je daná osoba stotožnená a páči sa jej to.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň sa odohrali 2 udalosti, ktoré by sa mohli pripísať na čiernu listinu vo svete tetovania. Spevák britskej skupiny Maroon 5 Adam Levine sa v priamom prenose počas finále amerického futbalu Super Bowl vyzliekol do pol pása, aby celému odhalil čím všetkým má pokryté svoje telo..

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ohhhh emm gee! I have no other words! #adamlevinesuperbowl

Príspevok, ktorý zdieľa Gina Eggimann (@ginaegghead),

 

Pri Levinovi bolo badať negatívnu odozvu najmä preto, že viacero tetovaní mal nových. Linky boli ešte ostré a atrament príliš tmavý. Ľudia sa tiež vyjadrovali, že znaky a obrazce sú veľmi blízko pri sebe. Niektorí si dokonca začali myslieť, že spevák Maroon 5 je potetvaný ako hlavná postava z filmu Memento.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#memento #film#blackandwhitephotography #onlyblackandwhite#mementofilm#mementomovie

Príspevok, ktorý zdieľa maison_d_art_ (@maison_d_art__),

 

"Ľuďom sa to možno nepáči a z niektorých postojov som to aj badal, ale kerky sú ešte nové. Niektoré sa museli dokonca robiť  narýchlo v štúdiu, lebo inak by som meškal na skúšku s kapelou," vyjadril sa britský spevák.

 

O druhý minulotýždňový rozruch sa postaral, aj keď nepriamo kanadský spevák Justin Bieber. So svojou ženou, americkou modelkou Hailey Baldwin, nafotil  titulnú stranu pre celosvetovo najvplyvnejší módny časopis VOGUE. Avšak Justinove tetovania boli podľa fotografa na každom jednom zábere výraznejšie ako oblečenie, ktoré malo na titulke robiť hlavnú reklamu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m so in love with this 😍😩 @justinbieber @haileybieber @voguemagazine

Príspevok, ktorý zdieľa ᴊᴜsᴛɪɴ ʙɪᴇʙᴇʀ🇦🇺 (@teenvoguebieber),

 

V tak celosvetovo prestížnom módnom časopise, akým VOGUE nepochybne aj je, sa potetované telá na titulnej strane objavujú veľmi zriedkavo. Samozrejme je tu možnosť, že sa to mohlo vyriešiť oblečením s dlhými rukávmi, lenže časopis potreboval hodiť reklamu presne na tento druh oblečenia. Preto sa tu naskytá otázka, či by nebol lepší iný model. Bieber mnoho spoluprác s poprednými svetovými interpretmi a aj niekoľko sólových albumov. Pred kamerou stojí už od útleho veku. S postojom a fiurou by preto problém nebol. Problémom boli jeho potetované ruky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Awww I love youre tatoos so, so much!! #justinbieberlove #Justinbieber #Belieber #love #biebertatoo

Príspevok, ktorý zdieľa 🔥 Justin 🔥 (@justinbieber_1994_belieber),

 

Mnohých ľudí zaujíma, či tetovanie už prešlo obdobím svojej najväčšej popularity. Podľa doktora Matta Loddera, experta na tetovanie a lektora histórie umenia na univerzite v Essexe, "už ľudia vnímajú tetovanie úplne v inom svetle, ako to bolo v 50-tych rokoch minulého storočia. V roku 2019 máme väčšiu mieru slobody prejavu."

 

"Okrem toho sa už tetovanie tak rozšírilo, že sa to začína pomaly ale iste vnímať ako súčasť života."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have speculum, will travel.

Príspevok, ktorý zdieľa Dr Matt Lodder (@mattlodder),

 

Niektoré tetovania sú jednoducho úžasné, iné zase nie. Veľa ráz nezáleží len na danom tetovaní, ale aj mieste, kde si to chceme dať vryť do kože. Speváci, športovci, umelci, no aj bankári či konatelia veľkých spoločností, dnes už môže mať tetovanie naozaj každý, a je to slobodná voľba každého dospelého človeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies