Slipknot predstavia naživo celý album Iowa

NETKY.SK • 28 August 2016, 12:20 • 2 min
Slipknot predstavia naživo celý album Iowa

BRATISLAVA - Americká heavymetalovová kapela Slipknot plánuje predstaviť naživo celý album Iowa (2001). Skupina tak urobí 25. septembra na vlastnom festivale Knotfest v meste San Bernardino.

slovakia

left justify in out

"Do dnešného dňa sme zatiaľ nikdy nepredstavili naživo celý album Iowa, no to sa zmení. Pred 15 rokmi sa stalo niečo naozaj mimoriadne. Deväť chlapíkov z Iowy išlo do štúdia v Kalifornii a vytvorili ten najchaotickejší a najdeštruktívnejší album, aký kto kedy nahral. Tridsaťtisíc ľudí zažije 25. septembra na Knotfeste v San Bernardine to, čo nikto doteraz nezažil. Bude to skutočne úžasné po vizuálnej i zvukovej stránke a vy si budete môcť povedať, že ste tam boli. Takže, budete tam?" uviedli muzikanti v oficiálnom vyhlásení.


Skupina vydala nahrávku Iowa 28. augusta 2001. Album obsahuje v základnej verzii 14 skladieb, medzi ktorými sú aj single Left Behind a My Plague. Obe piesne nominovali na Grammy. Štúdiovka sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostala na tretiu priečku.


Slipknot vydali prvý, eponymný album v roku 1999. Nasledovali spomínaná štúdiovka Iowa (2001), a ďalej Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Kapela si vyslúžila niekoľko nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies