Ďalšie tanky pre Ukrajinu!

NETKY.SK • 23 August 2022, 11:36 • 2 min
Ďalšie tanky pre Ukrajinu!

BERLÍN – Slovensko napokon dosiahlo dohodu s Nemeckom, že na Ukrajinu pošle 30 svojich starých tankov T-72 a od Berlína za to dostane kompenzáciu v podobe 15 moderných tankov Leopard 2.

slovakia

left justify in out

Prvý tank z Nemecka by mal prísť na Slovensko ešte tento rok. Dohodu by mali oficiálne oznámiť v priebehu tohto týždňa. Informuje o tom TASR na základe utorkového článku v nemeckom vydaní magazínu Business Insider, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje v nemeckej vláde. Ako pripomína magazín, ešte pred dvoma mesiacmi hrozilo, že plán výmeny sa napokon neuskutoční.

 

Slovensku sa totiž 15 nemeckých leopardov výmenou za 30 strojov typu T-72 zdalo príliš málo, keďže Slovensko by potom nemalo dostatok tankov na vlastnú obranu.

 

Hovorkyňa slovenského ministerstva obrany vtedy povedala pre Business Insider, že iné krajiny vrátane Českej republiky v rámci podobných výmen dostávajú viac než Nemecko núka Slovensku.

 

 

 

„Na Ukrajinu dodajú jedno zariadenie a za to dostanú z Nemecka alebo inej krajiny dve zariadenia. Slovensko vlastní 30 tankov T-72. Takže 15 tankov Leopard pre nás nie je riešením, keďže pre tankový prápor potrebujeme 30 tankov,“ povedala vtedy hovorkyňa. 

 

Možno vás zaujme: Poľský prezident Duda pricestoval do Kyjeva! Budú rokovať o ďalšej pomoci pre Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies