Igor Matovič chce zvýšiť platy zdravotným sestrám, má ísť o ospravedlnenie za vlády Smeru

NETKY.SK • 18 August 2022, 09:52 • 2 min
Igor Matovič chce zvýšiť platy zdravotným sestrám, má ísť o ospravedlnenie za vlády Smeru

BRATISLAVA - Minister financií to oznámil na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Kým k pádu hlinikárne Slovalco sa Igor Matovič vyjadril, že „ho to mrzí, na Facebooku oznámil „historicky najvyššie zvýšenie platov" pre zdravotné sestry, ktoré „práve dopočítal." Má isť podľa jeho slov o formu vďaky. V statuse vyzdvihol aj to, že sestry nikdy neštrajkovali ako lekári. Tí majú rokovať s predsedom vlády Eduardom Hegerom zajtra, ich zástupca Peter Visolajský už ale avizoval, že tritisíc lekárov podá výpovede a odíde zo slovenských nemocníc. 

 

Z domova: Matovič o Slovalcu: „Nemôžeme pomáhať všetkým." Čo na to Sulík?

 

obrazok

 

„Spomínam si na svoju mamku, ktorá v rovnakej uniforme pracovala ako zdravotná sestra," začal Matovič svoj status a pokračoval: „Predlhé roky naša vrchnosť na sestričky kašľala. Neštrajkovali, nehrozili výpoveďami ako lekári, a tak boli nezaujímavé. My v OĽaNO sme sa rozhodli, že sestrám dôstojnosť vrátime. Aj preto sme dali na kanditátku ich šéfku odborov Moniku Kaveckú, ktorá je súčasne aj poslankyňou za naše hnutie." 

 

img

 

„Ľuďom sme pred voľbami sľúbili nekradnúť. Nekradneme. Nebrať úplatky. Neberieme. Spravovať dobre verejné financie – každé euro otáčam ako minister financií trikrát, a tak je náš štátny rozpočet v lepšom stave ako v roku 2019. A preto sa môžeme z ušetreného mála podeliť. A zrejme ešte dnes zverejním historicky najvyššie zvýšenie platov pre zdravotné sestry. Verím, že sestričky to príjmu ako ospravedlnenie za vlády Smeru a ako našu vďaku, " uzavrel minister financií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies