Šlágrom kola Premier League súboj Liverpoolu na Old Trafforde

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:03 • 2 min
Šlágrom kola Premier League súboj Liverpoolu na Old Trafforde

MANCHESTER - Po prvý raz si zmerali sily v apríli 1894, v nedeľu na nich čaká 198. vzájomná súťažná konfrontácia. Futbalové derby Manchester United - FC Liverpool (17.00 h SEČ) je zároveň šlágrom a záverečným duelom víkendového 21. kola Premier League 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Pre obe mužstvá je nedeľňajší súboj mimoriadne dôležitý, a to aj bez ohľadu na príchuť derby. Liverpool je po 20 kolách so 44 bodmi na 2. priečke tabuľky, na lídra FC Chelsea má päťbodové manko. Akékoľvek zaváhanie LFC by v kombinácii s očakávanou výhrou Londýnčanov v Leicestri (hrá sa v sobotu o 18.30 h SEČ) znamenalo zvýšenie náskoku Chelsea v boji o titul minimálne na sedem bodov. Manchester United sa po slabšom úvode ligovej sezóny dostal do výbornej formy: neprehral v ostatných 11 stretnutiach, v ostatných šiestich zvíťazil. V rámci všetkých súťaží ťahá deväťzápasovú šnúru výhier. So ziskom 39 bodov mu patrí 6. pozícia. Víťazstvo udrží United na dohľad priečok zaručujúcich účasť v Lige majstrov 2017/2018.

Prestížny súboj bude zároveň duelom renomovaných kormidelníkov - domáceho Josého Mourinha a Jürgena Kloppa. "Myslím si, že v Premier League máme najlepších trénerov na svete. Ďalšími sú Carlo Ancelotti, Diego Simeone a Zinedine Zidane. Myslím si však, že máme najlepších, najzábavnejších a tie najväčšie osobnosti," uviedol pre web United ich bývalý dlhoročný stopér Rio Ferdinand a doplnil: "José Mourinho k nim, samozrejme, patrí, a aj Jürgen Klopp, o ktorom musím povedať, že jeho príchod bol pre Premier League závanom čerstvého vzduchu. Je skvelé sledovať Liverpool. Hrajú s vervou, majú ťah, agresivitu, rýchlosť, útočnú mentalitu."

"Čaká na nás nesmierne dôležitý zápas proti Liverpoolu. Deväť víťazstiev v sérii je skvelá bilancia, ale futbal nepozná minulosť, musíte žiť prítomnosťou. Tam čaká Liverpool," povedal pre klubový web španielsky stredopoliar ManUtd Juan Mata a na margo domáceho prostredia dodal: "Keď hráme na Old Trafforde, musíme byť silní a hrať v takýchto zápasoch najlepšie ako vieme. Pokúsime sa pre každého fanúšika United utvoriť nezabudnuteľný súboj."

Ofenzívneho ťahúňa Manchestru Zlatana Ibrahimoviča (s 13 gólmi druhý v poradí kanonierov Premier League) sa pokúsi ubrániť chorvátsky stopér Liverpoolu Dejan Lovren. "Od minulej sezóny sme sa každý deň naučili niečo nové od nášho trénera. Káder je v podstate ten istý, prišlo možno zopár hráčov, ale máme rovnakú mentalitu - víťaznú. Pred takýmito veľkými súbojmi nás tréner nemusí motivovať, svojimi slovami sa však vie dotknúť našich sŕdc. V takýchto derby zápasoch ste pripravení bojovať o všetko," skonštatoval Lovren pre web LFC.

Míľnik môže v nedeľu dosiahnuť kapitán ManUtd Wayne Rooney: ak skóruje, s 250 gólmi utvorí klubový strelecký rekord a osamostatní sa na čele poradia. Tridsaťjedenročný útočník v sobotu vyrovnal dovtedajšie klubové maximum (249 gólov) legendárneho Bobbyho Charltona. Pre bývalého hráča liverpoolskeho FC Everton by rekord znamenajúci zásah na Old Trafforde do siete odvekého rivala bol istotne nezabudnuteľný.

Celková bilancia vzájomných duelov (dosiaľ 197 zápasov) vyznieva v prospech Manchestru United: vybojoval 79 víťazstiev, FC Liverpool má na konte 65 úspechov. Zmierlivo sa rozišli 53-krát. Nedeľňajší duel bude jubilejný 50. vzájomný v rámci Premier League.


kl;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies