Slafkovský si v prvom útoku proti Edmontonu predĺžil bodovú sériu. Asistenciu si pripísal aj Černák

NETKY.SK • 20 Marec 2024, 11:45 • 2 min
Slafkovský si v prvom útoku proti Edmontonu predĺžil bodovú sériu. Asistenciu si pripísal aj Černák

EDMONTON - V trinásťzápasovom programe NHL sa v noci na stredu (20. 3.) predstavili traja slovenskí hokejisti, z nich bodovali dvaja. Juraj Slafkovský si pripísal asistenciu v drese Montrealu, ktorý prehral na ľade Edmontonu 2:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Jednu asistenciu zaznamenal aj Erik Černák, ktorý prispel k víťazstvu Tampy Bay na ľade obhajcu titulu Vegas 5:3. Traja hráči sa blysli hetrikmi – David Pastrňák z Bostonu, Mark Scheifele z Winnipegu a Mikko Rantanen z Colorada.

Slafkovský bodoval v piatom stretnutí za sebou

Slafkovský bodoval v piatom stretnutí za sebou. Devätnásťročný útočník na začiatku tretej tretiny prihral pred bránku Nickovi Suzukimu, kapitán Canadiens dostal puk do siete korčuľou a znížil na 1:2 z pohľadu Canadiens. Tí si presným zásahom Kaidena Guhleho aj vynútili predĺženie, v ktorom rozhodol o triumfe Oilers v presilovke Leon Draisaitl.

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu, počas 19:27 minút na ľade si okrem asistencie pripísal aj dve plusky, zaznamenal dve strely na bránku, tri bodyčeky a inkasoval menší trest za podrazenie. Po 68 zápasoch sezóny má na konte 37 bodov (14+23).

Černák asistoval pri triumfe

Černák asistoval v závere stretnutia pri góle Nikitu Kučerova, ktorým ruský krídelník spečatil do prázdnej bránky triumf Tampy Bay na ľade Vegas. Pre slovenského obrancu to bol 11. bod (1+10) v sezóne, v ktorej odohral za Lightning 56 zápasov.

Proti úradujúcemu šampiónovi nastúpil v druhej obrannej dvojici s Mattom Dumbom, odohral 18:30 min. a predviedol jeden bodyček. Kučerov sa na štvrtej výhre „bleskov“ v rade podieľal gólom a tromi asistenciami, dvakrát skóroval Brayden Point.

Nemec si pripísal mínusový bod

Šimon Nemec sa vo víťaznom dueli s Pittsburghom (5:2) predstavil v tretej obrannej dvojici New Jersey. Slovenský obranca sa počas 20:11 minút prezentoval dvomi strelami na bránku a pripísal si mínusový bod.

Nashville rozdrvil San Jose 8:2 a bodoval v 15. zápase v rade, čím vyrovnal klubový rekord. Colorado uspelo v St. Louis 4:3 a vyhralo siedmy duel za sebou, k triumfu Avalanche prispel Rantanen siedmym hetrikom v profiligovej kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: NHL.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies