POZOR: Vymyslený americký vojak takto skúša okradnúť Slovenky! Ako sa volá?

NETKY.SK • 2 Október 2020, 17:03 • 2 min
POZOR: Vymyslený americký vojak takto skúša okradnúť Slovenky! Ako sa volá?

Polícia upozorňuje na podvodníka, ktorý sa snaží okradnúť dámy. Neuveríte, čo si vymyslel.

slovakia

left justify in out

Má ísť o 60-ročného vojaka armády USA, ktorý je na misii v Afganistane. „Dámy, bohužiaľ je úplne vymyslený,“ píše polícia na sociálnej sieti. Upozornila ich na to Slovenka, ktorej na identifikáciu tohto podvodu pomohla aj stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR. „Na Facebooku si ju medzi priateľov pridal James Larry - sympatický americký vojak slúžiaci v Kábule. Larry sa predstavil ako 60-ročný vdovec, ktorý je akurát na misii v Afganistane,“ opisuje polícia s tým, že sa v Kábule zrejme príliš od roboty nepretrhne. Čo tento vymyslený človek žiadal?

 

 

Išlo o podobný podvod, aký už bol identifikovaný v minulosti. „Larry najprv slušne konverzoval a potom chcel našej fanúšičke poslať balík s osobnými vecami. A požadoval od nej meno a priezvisko, adresu, tel. číslo a e-mail,“ vysvetlili s tým, že Slovenka zachovala duchaprítomnosť a kritické myslenie a kontaktovala políciu. Profil si zablokovala.

 

Polícia to chváli. „Zachovala sa viac ako správne, pretože Larry by sa snažil okrem osobných údajov dostať aj k cudzím peniazom nielen jej, ale aj ďalších žien,“ varuje polícia na sociálnej sieti s dôvetkom, že ak sa niečo podobné stane ďalším Slovenkám, ktorým sa komunikácia s legionárom či úspešným lekárom, môže zdať veľmi atraktívna, že pôjde o podvod. Bude o nich určite žiadať „peniaze alebo osobné údaje“. Preto strážcovia poriadku vyzývajú takéto komunikácie ignorovať, e-mail okamžite vymazať a profil páchateľa na facebooku tiež bezodkladne zablokovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies