SKUTOČNÝ PRÍBEH Toto našiel v matkinej izbe niekoľko mesiacov po jej smrti

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 10:0 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Toto našiel v matkinej izbe niekoľko mesiacov po jej smrti

Asi nie je väčšie puto ako to, čo sa rodí medzi rodičom a jeho dieťaťom. Áno, aj manželia či partneri sa ľúbia a mali by sa ľúbiť vytrvalo a za každých okolností, aj priatelia si sú blízki, aj súrodenci by sa mali pozdvihnúť, keď jeden spadne a zostane ležať na zemi, ale predsa len je niečo iné, keď matka vynosí, porodí a vychováva dieťa. No a o jednej matke a synovi je aj nasledujúci príbeh, neobyčajne obyčajný, aj srdcervúci a je v ňom niečo zvláštne.

slovakia

left justify in out

Bolo to tak, že žena porodila syna, s láskou sa o neho starala, a to aj napriek práci, ktorá si vyžadovala jej plné sústredenie.

 

V rámci budovania si kariéry sa stretávala s viacerými ľuďmi, vznešenými a chudobnými, jednoducho s takými, ktorých jej život privial na chodník.

 

Smrť

 

Raz, vtedy spoznala nejakú vešticu, jej vyveštila, že vraj zomrie nejakou strašnou smrťou. Asi utopením.

Jej syn to vtedy počul, a keďže bol mladší a o matku sa, prirodzene, bál, zaumienil si, že na ňu viac dohliadne. Len predstava, že by sa jej prihodilo niečo zlé, bola neznesiteľná, a tak robil všetko, aby ju uchránil.

 

Vitamíny

 

K jeho pravidelnému dohliadaniu nad zdravím svojej matky sa zaradilo podávanie vitamínov, všetkých možných aj nemožných. Nezáležalo na tom, či boli drahé, či ich bolo potrebné dlhšie zháňať, vitamíny jednoducho nesmeli chýbať.

 

Mame ich podal, samozrejme, s inštrukciami, ako ich má užívať, v akom množstve a v ktorom čase je to najlepšie. Po istom období ho zaujímalo, ako sa jej zdravotne vodí, či teda zaberajú, a tak sa jej to aj spýtal.

 

„A pomáhajú ti tie vitamíny?“

 

Matka horlivo prikývla, celá usmiata.

„Áno, pomáhajú a ešte ako. Nikdy som sa necítila lepšie.“

 

Syn ani nemohol byť šťastnejší, stálo to za to, ak sú učinky také pozitívne.

 

Nehoda

 

Neskôr sa udialo niečo tragické a žena zahynula počas dopravnej nehody. Cestou na filmovačku relácie o Rómoch, ktorých mala tak veľmi rada.  Pravdaže, nijaká veštica s tým nemala nič spoločné, na vine boli iné nedostatky, technický stav vozidla a zlá vozovka,  ale to by bol zasa iný príbeh.

 

Pre chlapca to bola rana, veľká a boľavá. Niekoľko mesiacov sa vyhýbal izbe, v ktorej ona spávala, musel sa najskôr vyrovnať s tým, čo sa stalo, musel sa uzdravovať vnútorne a zvykať si, že vo dverách sa už jeho mama neobjaví a nepozdraví ho.

 

Našiel

 

Niekoľko mesiacov uplynulo a on sa odvážne rozhodol, že sa poobzerá po jej izbe. Už bol pripravený čeliť svojim pocitom. Vstúpil dnu, nadýchol sa a zrazu mu do oka udreli fľaše. Tak veľa fliaš. V duchu sa spytoval, čo v nich asi mala, zvedavosť ho nenechala na pokoji, a tak aj nazrel a zistil, že v nich nebolo nič iné ako tie slávne vitamíny.

 

Mama si nedala ani jeden jediný, ale z lásky k synovi a jeho obavám predstierala, že tak robí, dokonca tvrdila, že jej to nesmierne pomáha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona