Skupina Hyundai predáva finančné divízie za vyše 3 mld. USD

NETKY.SK • 23 December 2013, 13:13 • 2 min
Skupina Hyundai predáva finančné divízie za vyše 3 mld. USD

SOUL - Snaží sa totiž znížiť svoj dlh a chce sa sústrediť okrem iného na dopravu a logistiku.

slovakia

left justify in out

Juhokórejská skupina Hyundai predstavila reštrukturalizačný plán, v rámci ktorého predáva finančné divízie za viac ako 3 mld. USD. Snaží sa totiž znížiť svoj dlh a chce sa sústrediť okrem iného na dopravu a logistiku. Skupina tak predáva divízie Hyundai Securities, Hyundai Asset Management, Hyundai Savings Bank a tiež iné aktíva vrátane luxusného hotela.

Vo svojom stanovisku firma ďalej uviedla, že predaj týchto aktív jej pomôže získať 3,1 mld. USD a zlepší jej likviditu. Prisľúbila, že prostriedky sústredí do svojich troch kľúčových oblastí podnikania, a to Hyundai Merchant Marine, Hyundai Elevator a Hyundai Logistics. 

Po finančnej kríze z rokov 1997 a 1998 sa veľkosť konglomerátu Hyundai Group zmenšila. Odčlenili sa od nej divízia výroby áut Hyundai Motor, Hyundai Engineering a tiež Hyundai Construction. Ešte skôr sa odčlenila od skupiny divízia Hyundai Heavy Industries, ktorá je najväčším výrobcom lodí na svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies