Peter Sagan má šancu na štvrtý titul: "Budú to dynamické preteky!"

NETKY.SK • 26 September 2021, 10:59 • 2 min
Peter Sagan má šancu na štvrtý titul: "Budú to dynamické preteky!"

BRUSEL - Slovenský cyklista Peter Sagan začal bojovať o štvrtý titul majstra sveta. Na šampionáte v Belgicku, na ktorom slávia sto rokov od prvých MS, sa môže stať historickým rekordérom, štyrikrát v pretekoch mužov elite ešte nikto netriumfoval.

slovakia

left justify in out

Tri tituly majú okrem Sagana na konte aj Talian Alfredo Binda, Belgičania Rik van Steenbergen a Eddy Merckx a Španiel Oscar Freire. Jedine Slovákovi sa však podarilo zvíťaziť tri razy za sebou a na trase z Antverp do Leuvenu (268,3 km) môže pridať ďalší zápis do dejín.

 

img

 

"Prišli sme v stredu večer, takže sme mali čas znova si pozrieť okruhy v rámci otvoreného tréningu, keď uzatvorili premávku v meste. Profil trate by mal byť dobrý, je to technické, budú to dynamické preteky. Kľúčom k úspechu bude vyvarovať sa pádom a jazdiť vpredu, šetriť čo najviac síl, pretože veľakrát sa ide zo širokej cesty na úzku. Všetci chcú jazdiť vpredu, takže to bude dosť nebezpečné. Myslím si, že bude veľa pádov, budeme potrebovať aj šťastie. Dúfam, že všetko pôjde podľa plánov," povedal 31-ročný Sagan, ktorý sa na šampionát naladil celkovým triumfom na domácom podujatí Okolo Slovenska.

 

 

Prečítajte si: Peter Sagan vyhral domáce preteky Okolo Slovenska

 

Na nedávnych ME v talianskom Trente súťaž nedokončil. "Očakávam iné preteky ako na majstrovstvách Európy. Na MS sa ide na 260, 270 kilometrov, aj konkurencia je tu oveľa väčšia. Viac tímov bude môcť tvoriť alebo kontrolovať preteky. Začne sa rozhodovať v posledných 70, 80 kilometroch," predpovedal Sagan.

 

"Tri dúhové dresy majstra sveta hovoria samé za seba. Peter Sagan nikdy nie je mimo hry na majstrovstvách sveta, najmä nie v sezóne, ktorú mu najprv negatívne poznačil koronavírus a neskôr aj zranenie kolena, pre ktoré musel odstúpiť z Tour de France a chýbal aj na olympijských hrách,“ napísal web cyclingnews.com.

 

img

 

Belgické médiá uviedli, že Sagan pred nedeľňajšími pretekmi uviedol, že stúpania síce nepozná, ale profil trate mu vyhovuje. „Nepotrebujem nikomu nič dokazovať, ani sebe,“ cituje Sagana web populárneho denníka Het Laatste Nieuws. 

 

Láka ho štvrtý titul majstra sveta?

"Páčilo by sa mi to, ale ktovie, ako to v nedeľu bude fungovať na trati. Po náročných posledných rokoch, ktoré som zažil, by však mal štvrtý titul veľkú hodnotu,“ povedal Sagan.

 

Preteky s hromadným štartom mužov na MS v Belgicku merajú 268,3 km a cyklisti sa v nedeľu budú presúvať z Antverp do Leuvenu. Na štyridsiatich dvoch menších stúpaniach prekonajú dovedna 2 562 výškových metrov. Štart v Antverpách je naplánovaný na 10.25 h, víťaz v cieli sa očakáva po 17.00 h.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona