Skupina Coldplay vydá v máji nový album Ghost Stories, avizuje ho singel Magic

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 11:07 • 2 min
Skupina Coldplay vydá v máji nový album Ghost Stories, avizuje ho singel Magic

BRATISLAVA - Známa anglická skupina Coldplay avizuje v máji vydanie nového, v poradí šiesteho štúdiového albumu Ghost Stories.

slovakia

left justify in out

Pilotným singlom z novej platne je pieseň Magic. A aj keď patrí k zvukovo komplikovanejším skladbám, boduje v prvej desiatke anglickej hitparády. 
      

Coldplay patria k najlepším hudobným skupinám posledného desaťročia, mnohí  ich považujú dokonca za najväčšiu kapelu súčasnosti. A tak nie je divu, že si cestu do rádií nájdu aj so singlom Magic, ktorého zvukový obal práve nezodpovedá parametrom klasického rozhlasového hitu. Pesnička je komornejšia než predchádzajúce štadiónové hity Paradise alebo Viva La Vida, ale napriek tomu vie zaujať. Potvrdzujú to aj aktuálne európske rebríčky z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, kde sa Coldplay dostávajú medzi najhranejších interpretov.
      

Anglická formácia Coldplay vznikla v Londýne v roku 1998. V júli 2000 vydali debutový Parachutes, ktorý im vyniesol cenu Grammy, v auguste 2002 pridali druhý A Rush Of Blood To The Head a v júni 2005 tretí s názvom X & Y. Všetky tri sa dostali na prvú pozíciu v rebríčku a predaj u každého z nich prevýšil sumu 10 miliónov kópií. V júni 2008 vyšiel ich štvrtý album Viva la Vida or Death and All His Friends. Ten sa dostal na prvé miesta albumových hitparád v 36 krajinách sveta. Na svojom konte majú do dnešných dní päť albumov, ten piaty s názvom Mylo Xyloto vyšiel v októbri 2011. V singlovej TOP 40 mali zatiaľ dvadsať piesní, dve z nich, Viva La Vida a Paradise sa dostali v rebríčku na prvú pozíciu. V novembri 2012 vydali CD a DVD Coldplay Live 2012.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies