KFC zdarma? Tínedžer prišiel na chybu v systéme objednávok a fungoval tak niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 11:11 • 2 min
KFC zdarma? Tínedžer prišiel na chybu v systéme objednávok a fungoval tak niekoľko mesiacov

Dnes ti nikto nič nedá zadarmo. Alebo predsa len? Nuž na svete je možné asi všetko.

slovakia

left justify in out

Mladý Číňan prišiel na spôsob ako sa zadarmo najesť. Nemusel byť pritom skúsený IT-čkár, ktorý by sa nabúral do systému a oklamal tak celé KFC. Samotná spoločnosť totiž spravila chybu. 

 

Postup ako sa zadarmo najesť bol pritom úplne jednoduchý. Objednal si jedlo, ktoré zaplatil cez kupóny. Potom však požiadal v aplikáci WeChat o ich vrátenie a naozaj mu prišli tie, ktorými platil. Kompletná suma za jedlo sa m teda vrátila naspäť.

 

img

 

Keby len mladík nechcel na tejto chybe zbohatnúť, možno by si užíval vyprážané kurence dodnes. Postupne zistil, že objednávky nemusí využívať len pre "svoj prospech". Začal ich predávať v tak veľkom množstve, že onedlho boli pod ním ďalší štyria ľudia.

 

Lenže takéto množstvo jedla zadarmo už nemohlo ujsť ani spoločnosti KFC. Odhaduje sa, že celková strata vyšla spoločnosť na 25-tisíc eur. 

 

Čínskej polícii sa napokon podarilo túto kvázi "firmu" dopátrať a všetkých piatich jej členov zatknúť. Hlavný podozrivý, ktorý prišiel s celým nápadom, dostal 2 a pol roka nepodmienečne. Jeho parťáci miernejšie tresty, ale takisto si posedia za mrežami. 

 

img

 

Po vzatí do väzby sa na sociálnych sieťach rozvírila vlna kritiky, pretože podľa niektorých ľudí sa mladíci nedospustili porušenia zákona. KFC mal chybu v systéme, ktorú využili. Problém je však s tým, že v Číne sa takýto prehrešok posudzuje ako nezákonné obohacovanie. Navyše tu bol ďalší problém, a síce keď začali objednávky ďalej predávať. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona