Na Slovensko prichádza zmena, chladné dni a miestami mráz

NETKY.SK • 4 Október 2019, 06:13 • 2 min
Na Slovensko prichádza zmena, chladné dni a miestami mráz

BRATISLAVA – Slovensko čakajú chladné dni. Teplota vzduchu sa niekoľko dní udrží pod úrovňou dlhodobého normálu, v dolinách a kotlinách sa vyskytne aj silnejší mráz. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Veľmi teplé obdobie, v ktorom teplota vzduchu v uplynulých dňoch na juhu dosahovala až hodnoty letného dňa (aspoň 25 stupňov Celzia), ukončil prechod studeného frontu, za ktorým začal od severozápadu prúdiť studený, pôvodom arktický vzduch. "Po prechode studeného frontu sa bude v noci na piatok (4. 10.) cez našu oblasť presúvať tlaková výš. Výraznejšie sa tak ochladí, nočné minimá teploty vzduchu sa lokálne priblížia k nule, pričom v dolinách a kotlinách bude ojedinele aj slabo mrznúť," avizujú meteorológovia.

 

img

 

Studený vzduch, ktorý je momentálne v severnej Európe, na Slovensko začne prenikať od severu v sobotu (5. 10.) večer a vydrží u nás ešte aj začiatkom budúceho týždňa. "Podľa aktuálnych predpovedných materiálov teda bude najchladnejšie od nedele (6. 10.) do utorka (8. 10.) s maximálnou teplotou od piatich do siedmich stupňov Celzia na severe do 11 až 14 stupňov Celzia na juhu," informuje SHMÚ.

 

img

 

Postupne klesne aj nočná teplota a mráz sa môže vyskytnúť aj v nížinách, pričom v dolinách a kotlinách bude aj silnejší mráz. Lokálne aj pod mínus päť stupňov Celzia. V sobotu očakávajú meteorológovia na Slovensku aj veľa oblačnosti a zrážok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies