Skupina Aya plánuje po druhý raz pokrstiť svoj nový album

NETKY.SK • 31 Október 2015, 14:44 • 2 min
Skupina Aya plánuje po druhý raz pokrstiť svoj nový album

BRATISLAVA - Slovenská rocková kapela Aya plánuje znovu pokrstiť svoj siedmy album s názvom Siedmaya (2015).

slovakia

left justify in out

Štúdiovku, ktorá oficiálne uzrela svetlo sveta koncom septembra, hudobníci už uviedli do života v sobášnom paláci v Bytči a onedlho si to zopakujú aj v Bratislave.


Druhý krst albumu Siedmaya sa uskutoční 11. novembra v klube Rock Cafe Bratislava v areáli kúpaliska Rosnička. Za krstného otca nahrávky si pätica hudobníkov zvolila producenta Jara Slávika. "Sme radi, že Jaro Slávik prijal našu ponuku, pretože ho považujeme za veľmi rozhľadeného a šikovného človeka, ktorý sa naozaj vyzná v hudbe,“ povedal gitarista kapely Mário Tománek v rozhovore pre agentúru SITA.


Z albumu, ktorý pozostáva z jedenástich skladieb, kapela predstavila už tri single - O tebe, Čiary a Môj čas. "Rozmýšľame práve nad štvrtým, no ešte nie sme celkom rozhodnutí, máme zatiaľ dvoch adeptov. Radi by sme k nemu natočili aj videoklip, takže ho chceme naozaj zodpovedne vybrať,“ prezradil Tománek.


Nový album sa od predošlých hudobne veľmi nelíši. "My odjakživa hráme rockovú melodickú muziku, neriešime žiadne zmeny štýlov, samozrejme sme sa tie pesničky snažili spraviť tak, aby boli adekvátne dobe, aby boli modernejšie a lepšie. Toto CD je iné akurát tým, že sú tam tri pesničky po anglicky. To tu doteraz nebolo. Tieto tri anglické songy naspieval Miško (basgitarista Michal Bukviš, pozn. SITA) a o ich texty sa postarala naša kamarátka Tina Jaroščiaková. Je to naozaj nezvyklé - zrazu máme na albume tri pesničky po anglicky a spievané niekým iným ako Borisom (Boris Lettrich, pozn. SITA), ktorý doteraz naspieval komplet všetky albumy,“ uviedol gitarista.


Ďalšou zaujímavosťou novej štúdiovky je podľa Tománkových slov siedma skladba Divný zázrak, ktorú kapela venovala zosnulému klávesákovi z Pink Floyd Richardovi Wrightovi. "Chceli sme si ho takto uctiť, lebo Pink Floyd je absolútna legenda a netajíme sa tým, že táto pesnička je nimi inšpirovaná,“ podotkol gitarista.


Kapela plánuje pokrstiť nový album i do tretice, a to 18. decembra na žilinskom festivale Rockové Vianoce, kde sa po ich boku predstavia tiež kapely Arzén a Bod omylu. "Krstného rodiča ešte nemáme potvrdeného a mimožilinského hosťa si zatiaľ nechávame ako prekvapenie,“ dodal Tománek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies