Slovenský policajt musí Vianoce prežiť v Gruzínsku. Opísal, aké to bude

NETKY.SK • 23 December 2020, 08:14 • 2 min
Slovenský policajt musí Vianoce prežiť v Gruzínsku. Opísal, aké to bude

Patrik Kertész v Gruzínsku monitoruje hraničnú čiaru medzi Južným Osetskom a Gruzínskom.

slovakia

left justify in out

Polícia na sociálnej sieti prináša pohľad rôznych slovenských policajtov, ktorí pôsobia na zahraničných misiách. Aj samotný dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík pôsobil istý čas ako policajný pridelenec vo Washingtone. Nuž a práca slovenských policajtov v zahraničí je známa hlavne z ulíc a pláží Chorvátska, kde pomáhajú vzhľadom k tomu, že táto bývalá súčasť Juhoslávie má more, ktoré Slováci radi označujú aj ako slovenské. 

 

 

Polícia na sociálnej sieti priniesla aj pohľad Patrika Kertésza, ktorý bude tohtočočné Vianoce tráviť ďaleko od rodiny. „Tohto roku to budú moje prvé Vianoce na misii. Nakoľko je zakázané stretávať sa budem ich tráviť v apartmáne, ktorý tu mám prenajatý,“ povedal s tým, že nebude chýbať kapustnica a s rodinou sa spojí cez video-hovor. „Vianoce sú sviatky pohody a rodiny, no my misionári, žiaľ túto vymoženosť nemáme a kvôli tejto pandémií ho nemôžme tráviť ani so svojimi kolegami,“ vysvetlil s dôvetkom, že všetkým želá požehnané sviatky.

 

„Vážte si to, že tí najbližší sú pri Vás a Vy môžete stráviť tieto sviatky pokoja po ich boku,“ zdôraznil slovenský policajt na misii v Gruzínsku. Polícia prináša aj príbeh ďalších policajných misionárov. Napríklad Adrián bude aj cez sviatky v Somálsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies