Školáci inovovali bankové produkty v rámci súťaže Bankomat nápadov

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 13:47 • 2 min
Školáci inovovali bankové produkty v rámci súťaže Bankomat nápadov

BRATISLAVA - Žiaci základných a stredných škôl inovovali bankové produkty v rámci súťaže Bankomat nápadov.

slovakia

left justify in out

V kategórii základné školy porotu najviac zaujal nápad Inovatívna online platba, s ktorým prišli Silvia Jakubcová a Nina Silná z Gymnázia Vojtecha Mihálika zo Serede. Tento produkt umožňuje naskenovať tovar v obchode a pomocou overenia hlasom uhradiť platbu. Okrem iného je možné prevádzať peniaze z jedného účtu na druhý prostredníctvom hlasových pokynov.

 

Ako agentúru SITA informovala PR manažérka JA Slovensko Katarína Palečková, víťazkami v kategórii stredných škôl sa stali Radka Morochovičová a Sofia Rafaelová z Gymnázia Trebišovská 12 v Košiciach. Žiačky zaujali aplikáciou FitApp. Okrem toho, že ponúka prehľad zostatku na účte, motivuje aj k zdravšiemu životnému štýlu. Čím viac krokov majiteľ prejde, tým vyššiu zľavu z mesačného bankového poplatku dostane. Počítajú sa kroky za týždeň a maximálna zľava je 20 percent.

Na finále sa zúčastnilo 24 žiakov zo základných a stredných škôl z celého Slovenska. Odbornú porotu, ktorú tvorili špecialisti Slovenskej sporiteľne, zaujímal hlavne praktický prínos produktu a jeho využiteľnosť. Súťaž Bankomat nápadov patrí pod vzdelávací program JA Viac ako peniaze. Úlohou žiakov bolo navrhnúť aspoň jednu inováciu už existujúceho bankového produktu. „Cieľom programu JA Viac ako peniaze je naučiť žiakov efektívne hospodáriť s financiami, ale aj zodpovedne sa správať na finančnom trhu a vedieť robiť správne rozhodnutia. Nápady, ktoré žiaci prezentovali na súťaži nám ukazujú, ako oni vnímajú svet financií a zrejme aj to, ktorým smerom sa budú inovácie uberať,“ povedal programový riaditeľ JA Slovensko Peter Kalčevský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies