Situácia v Gaze sa zhoršuje, Izrael odmieta prevziať zodpovednosť za útoky

NETKY.SK • 7 August 2022, 09:36 • 2 min
Situácia v Gaze sa zhoršuje, Izrael odmieta prevziať zodpovednosť za útoky

GAZA/ NEW YORK - V súvislosti s izraelskými náletmi na pásmo Gazy bude zajtra mimoriadne zasadať Bezpečnostná rada OSN.

slovakia

left justify in out

Sirény oznamujúce letecký poplach sa ozývali v nedeľu ráno v oblasti Jeruzalema, uviedla izraelská armáda. Militanti z palestínskeho pásma Gazy a izraelská armáda medzitým pokračovali vo vzájomnom ostreľovaní už v poradí tretí deň, informovala agentúra AFP.

Krátko po spustení sirén bolo v Jeruzaleme počuť dve explózie, uviedli reportéri AFP. Podľa prvých informácií boli vo vzduchu zničené dve rakety vypálené na mesto z Gazy.
 

Z domova: Alojz Baránik: Žilinka musí skončiť, je za ním Fico

 

img


Počet obetí najnovšej vlny násilia v Gaze medzitým stúpol najmenej na 32, pričom o život prišlo aj 6 detí, oznámilo v nedeľu palestínske ministerstvo zdravotníctva. Obete podľa neho zahynuli v Gaze od piatku počas izraelských náletov, pri ktorých utrpelo zranenia aj 125 ďalších osôb.

Izraelskí predstavitelia zodpovednosť prevziať odmietli a uviedli, že deti prišli o život pri nevydarenom vystrelení rakety militantmi z pásma Gazy.

 

img

Ozbrojené sily Izraela uviedli, že v pásme Gazy cielene zabili ďalšieho vojenského veliteľa tejto palestínskej militantnej skupiny Chálida Mansúra, píše agentúra DPA. Mansúr prišiel podľa armády o život pri nálete v meste Rafah. Spolu s ním zahynuli ďalší dvaja vysokopostavení predstavitelia skupiny vrátane Mansúrovno námestníka.

 

BR OSN

 

V súvislosti s izraelskými náletmi na pásmo Gazy bude mimoriadne zasadať Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov. Stretnutie sa má uskutočniť zajtra v New Yorku a bude neverejné. OSN už požiadala o vyjadrenie Spojené arabské emiráty (SAE), Írsko, Francúzsko, Nórsko a Čínu.

Najnovšie z Ukrajiny: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies