OH2024: Šéf amerických olympionikov podporil účasť Rusov v Paríži

NETKY.SK • 2 Február 2023, 11:15 • 2 min
OH2024: Šéf amerických olympionikov podporil účasť Rusov v Paríži

WASHINGTON - Prezident olympijského a paralympijského výboru USA (USOPC) Gene Sykes podporil účasť ruských športovcov na olympiáde v Paríži. Štartovať by podľa neho mohli pod neutrálnou vlajkou.

slovakia

left justify in out

Sykes nedávno nahradil na pozícii šéfa amerických olympionikov Susanne Lyonsovú, ktorá účasť Rusov pod piatimi kruhmi neodmietla a deklaroval kontinuitu názorového presvedčenia. "Vypočul som si mnohých amerických športovcov. Vnímam ich túžbu súťažiť proti najlepším. Musí sa to však stať, iba ak sa zaistí bezpečnosť a fair play," vyhlásil v otvorenom liste, z ktorého cituje agentúra AP. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) na decembrovom stretnutí národných výborov zdôraznil, že športovcov nemôžu trestať za to, z ktorého štátu pochádzajú a začal rokovať o možnosti návratu Rusov a Bielorusov do medzinárodného športového diania. Viaceré krajiny však varovali, že môžu hry v Paríži bojkotovať, ak aj napriek pokračujúcej invázii na Ukrajinu budú Rusi a Bielorusi pod piatimi kruhmi štartovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies