Sklamanie z Putina sa zdvojnásobilo

NETKY.SK • 10 August 2013, 13:39 • 2 min
Sklamanie z Putina sa zdvojnásobilo

MOSKVA - Počet Rusov, ktorí stratili dôveru v prezidenta Vladimira Putina, sa od jeho prvého nástupu k moci zdvojnásobil.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z júlového prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v piatok. Zo štúdie inštitútu Levada vyplýva, že kým v roku 2001 bolo z Putina sklamaných iba desať percent opýtaných, v roku 2013 je to už 22 percent spomedzi 1600 respondentov. Zmenšil sa aj počet bezpodmienečných prívržencov rodáka z Petrohradu, ktorý klesol z 19 na 14 percent. Opýtaní na Putinovi vyzdvihli jeho skúsenosti, vystupovanie na verejnosti či profesionálne a intelektuálne kvality, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Putin sa prvýkrát dostal k moci v roku 2000, keď v prezidentskom kresle nahradil Borisa Jeľcina. V roku 2008 už nemohol kandidovať na najvyšší post a posadil sa tak do premiérskeho kresla. Po zmene ústavy kandidoval opäť a v marci 2012 bol zvolený hneď v prvom kole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies